Exclusiv. Dilema autorităților române: Când poate fi adusă în țară Alina Bica
- Petrisor Cana
- 11 iulie 2020, 11:54
Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, nu va ajunge în România prea curând, au precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare
Urmărită international și prinsă în Italia, Alina Bica, fosta șefă a DIICOT ar putea sta mult și bine în Italia.
Procedura extrădării în România ar putea dura o lună sau câțiva ani, au explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare.
Atât în cazul Alinei Bica cât și al lui Ioan Bene, omul de afaceri prins, tot în Italia după ce a fost condamnat la 6 ani și 2 luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals și era urmărit internațional, în baza unui mandat european, procedura este aceeași.
Mai exact, autoritățile italiene solicită autorităților române documentele necesare extrădării, respectiv decizia de condamnare și mandatul de urmărire internațională.
Apoi, Ministerul Justiției trebuie să trimită aceste documente către autoritățile din Italia, procedură care ar trebui să dureze maxim trei zile.
Însă, în Italia, va urma un proces în care un judecător va putea decide extrădarea.
Dacă Alina Bica și Ioan Bene vor contesta o eventuală decizie favorabilă extrădării, procesul se va extinde pe o altă perioadă de timp.
Breaking News! Alina Bica și Ion Bene au fost reținuți în Italia
Condamnat în România, Dragoș Săvulescu poate sta liniștit în Italia
Totodată, ca și în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București, care stă, liniștit, în Italia, deși a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor ilegale a unor terenuri din Constanța, Alina Bica poate fi eliberată.
„Procedura de extrădare poate dura o lună sau câțiva ani. Depinde de decizia instanțelor italiene”, au dezvăluit, în exclusivitate, pentru evz.ro, surse judiciare.