Exclusiv. Cutremur pe piața media! Mega-televiziunea care se prăbușește văzând cu ochii. E oficial. Video

Exclusiv. Cutremur pe piața media! Mega-televiziunea care se prăbușește văzând cu ochii. E oficial. Video Sursa foto: Arhiva EVZ

Podcastul EVZ Play de marți, moderat de Robert Turcescu a avut teme provocatoare: nunta lui Simion, sondaje, ratingul TV, populismul şi manevrele electorale. Audiența de Champions League înregistrată de România TV cu nunta liderului AUR a relevat o mutare importantă pe piața media, explicată de sociologul Mirel Palada. Trei jurnalişti, un sociolog şi un podcast fără menajamente, care arată cine strâmbă din nas şi cine înţelege cum arată România profundă.

Nunta lui George Simion este leitmotivul unor schimbări importante pe piața media, a explicat sociologul Mirel Palada în studioul EVZ-Capital. România TV s-a detașat ca lider absolut al audienței de week-end-ul trecut, cu transmisii live de la evenimentul din Vâlcea foarte gustate de români.

Fericirea trăită prin procură

Specialistul a comentat că este de înțeles interesul publicului pentru astfel de momente cum e nunta, care face parte din „momentele fundamentale ale vieții".

„Sunt niște momente fundamentale în viață: naștere, căsătorie, moarte. Acestea nu au cum să nu reverbereze în spațiul public, iar astfel, toate lucrurile care țin de ciclul vieții, în special în cazul vedetelor, atrage fenomenal de mult. Nu ar trebui să ne supărăm pe natura umană că dorește un narativ mare în jurul vieții lor mici. (...) În cazul unei nunți, nu trăiesc eu fericirea, dar o simt în proximitate",  a explicat sociologul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: captura-video-facebook

Palada: E o schimbare de atitudine și de consum. Digi 24 și Antena 3 pierd audiență

Sociologul Mirel Palada a argumentat că schimbările de audiență de ultimă oră, care arată România TV ca lider al televiziunilor de știri, în vreme ce Digi 24 sau Antena 3 pierd teren, denotă anumite modificări ale atitudinii și așteptărilor consumatorilor de televiziune.

„Ai de-a face cu niște respirații largi ale societății. Se face trecerea de la o modă la alta, de la un tip de consum la altul, de la un post la altul. Primul care și-a furat-o în istoria televiziunii române a fost TVR (...) A venit Antena 3 care a luat mințile românilor, pe urmă România TV s-a desprins de Realitatea. A apărut și Digi 24 cu zona tînără, globalistă. Sondajele Sociopol (n.r. - de ultimă oră) arată România TV ca fiind cel mai urmărit post de știri. Acum 5 ani era Antena 3. România TV a crescut în mințile oamenilor. E o schimbare de atitudine și de consum. E o chestie care se schimbă greu, dar când se schimbă are o inerție imensă".

Curea: Este foarte nasol să fii ziarist

Context în care jurnalistul Mirel Curea a deplâns profesia de jurnalist, care în momentul de față trebuie să facă compromisuri în funcție de gustul publicului. „Este foarte nasol să fii ziarist! Atât scris, cât și audio-video. Asta pentru că trebuie să te dai după gustul publucului, sau să fi sinucigaș. Sau, din contră, ești fericit. Eu nu dau salarii și nu mă interesează gustul publicului, îmi permit să fac mișto de el, trăiesc în lux din punctul ăsta de vedere".

Ciutacu explică succesul România Tv: foarte multă muncă

Jurnalistul Victor Ciutacu, participant la nunta de la Măciuca alături de Robert Turcescu și Mirel Palada, a explicat cum s-a construit succesul transmisiilor realizate de postul la care lucrează la nunta președintelui AUR. Cifrele care au rupt audiențele se datorează „unor oameni care au muncit din greu", care nu prea au apucat să mănânce sau să bea o cafea alergând să facă live-uri pe o căldură sufocantă. „A fost o transmisie asumată. Noi nu am făcut pe deontologii ca alte televiziuni", a afirmat jurnalistul în podcastul EVZ Play.

Sursa foto. Facebook

Pe de altă parte, Ciutacu a ținut să răspundă punct cu punct acuzațiilor lansate de G4media.ro, potrivit cărora el și colegii săi au CV-uri dubioase. Realizatorul de la România TV a subliniat că performanțele sale profesionale, studiile și alegerile sale pot fi oricând analizate, căci nu are nimic de ascuns și cu atât mai puțin nu îi este rușine de nimic din ceea ce face. În plus, a completat Ciutacu, a fost la nuntă pe banii lui, ca și ceilalți invitați de marcă criticați de UM-urile din presă tip G4media, Turcescu, Mirel Palada și Dan Diaconescu.

Mai multe comentarii, în emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro