Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Cum a ascuns ministrul Mediului poluarea de la CET Grozăvești
Exclusiv. Cum a ascuns ministrul Mediului poluarea de la CET Grozăvești

Exclusiv. Cum a ascuns ministrul Mediului poluarea de la CET Grozăvești

În ancheta de față vom arăta adevărul despre poluarea masivă din București. Mai pe șleau zis: cum a fost prins CET Grozăveşti cu furnalul fumegând în sac și cum ministrul Mediului a trecut la ”secret” documente importante!

La prima, răspunsul este simplu: pentru profit.  Iarna a fost blândă şi nici avarii la sistemul de gaz nu s-au înregistrat,  care să justifice şi folosirea păcurii. A venit primăvara, iar CET Grozăveşti risca să rămână cu rezervele de păcură făcute la începutul iernii trecute, nefolosite. Cu banii blocaţi adică în lichidul vâscos şi negru din tancurile de depozitare.

Aşa că a încercat să împuşte doi iepuri dintr-un foc în week-end-ul de la începutul lunii acesteia.  Păcura este mult mai ieftină decât gazul metan. Folosind păcura cu care oricum nu mai aveau ce face, economiseau gaz. Ceea ce însemna profit. Şi, de ce nu, nişte prime grase, pentru buna gestionare a activităţii întreprinderii. Deci, scăpau şi de păcură, scoteau şi un ban.

Cel de-al doilea răspuns are şi o parte ezoterică. Cei de la CET Grozăveşti au ars cea mai mare cantitate de păcură  duminică noaptea pentru că era Lăsata Secului şi există obiceiul ca oamenii să dea foc la resturile rămase după curăţatul grădinilor pentru primăvară. Unii mai adaugă şi câte un cauciuc, să facă mai mult fum, pentru că se spune că alungă spiritele rele.  De altfel, ministrul Costel Alexe chiar sugerează această posibilitate: „Este primăvară şi oamenii mai ard tot ce găsesc prin curte”.

Bine că nu i-a acuzat şi pe cei care au făcut grătar! Adică, tot oamenii sunt vinovaţii, că sunt piromani, nicidecum autorităţile, deşi din prima clipă era clar că este vorba despre o poluare industrială.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: