EXCLUSIV. Codruț Marta a plecat din țară. El a fost dat în urmărire internațională

EXCLUSIV. Codruț Marta a plecat din țară. El a fost dat în urmărire internațională

Fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, declarat dispărut de soție de vineri, ar fi ieșit din țară prin vama Giurgiu, susțin surse judiciare contactate de EVZ.

UPDATE.Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat în urmărire internaţională, astăzi, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui, în urmă cu cinci zile. "La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, care confirmă informațiile publicate de Evenimentul zilei. . Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012. Semnalmentele celui dispărut sunt: înălţime 1,80 - 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă. La data dispariţiei, Marta era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere. În cursul zilei de astăzi, Codruț Marta a fost semnalat ca și dispărut pentru polițiștii de frontieră. Marta este dat în urmărire internațională, iar reperarea acestuia este, cel mai probabil, o chestiune de timp. Surse judiciare susțin că fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar ar fi plecat din țară, la începutul săptămânii trecute, prin vama Giurgiu, legal. La jumătatea lunii martie, prin același loc a ieșit și fostul deputat Mihail Boldea, cercetat de procurorii anticorupție pentru mai multe înșelăciuni cu terenuri în Galați. Despre Boldea s-a aflat, la vremea respectivă, că a plecat fără telefoanele mobile, pe care le-a lăsat acasă. Și Codruț Marta a plecat tot fără telefoane, însă acesta le-a lăsat pe bancheta mașinii personale. În cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului General i-au audiat pe soție, pe fostul şef al acestuia, Sorin Blejnar, şi pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg. 

Numele lui era vehiculat într-un dosar aflat în atenția procurorilor DNA, în care Peter Attila Racz a fost deja trimis în judecată pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro.

El nu era urmărit penal în această anchetă. Marta are, potrivit declaraţiilor de avere, sute de mii de lei şi sute de mii de euro în conturi, ca urmare a unor tranzacţii imobiliare. CITIŢI ŞI:

  • RĂPIRE, FUGĂ SAU ASASINAT? Misterioasa dispariţie a lui Codruţ Marta
  • Surse judiciare: Fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar a fost RĂPIT și scos din țară

Ne puteți urmări și pe Google News