Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cine plătește pentru eșecul intrării în Schengen? „E un faliment al clasei politice!” Video
VIDEO

Exclusiv. Cine plătește pentru eșecul intrării în Schengen? „E un faliment al clasei politice!” Video

Vestea că România nu a fost inclusă în Spațiul Schengen a fost primită în direct în timpul podcastului România lui Cristache, exact în momentul în care expertul în politică externă Dan Dungaciu explica de ce țara noastră nu va fi acceptată.

„Vă dau o informație de ultim moment: Și Olanda, și Austria au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.”, a anunțat în direct jurnalistul Ionuț Cristache.

„Eu cred că această clasă politică nu are capacitate să răspundă schimbării majore și radicale din societatea românească. Nu are cum. (…) Această clasă politică, din acest moment, poate eventual să-i sacrifice pe unul dintr ei, dar ea nu poate să răspundă, ea nu se mai poate scoate din apă trăgându-se singură de păr. Nu se poate reinventa.”, e de părere analistul.

De ce nu putem da vina doar pe Austria?

„Iertați-mă, trebuie să fie vinovați! Noi ce să facem acum? Să lăudăm niște loseri, un eșec? (…) Dar n-am fi putut să nu facem nimic și să intrăm în Schengen? Dacă tot ne lăudăm că am făcut foarte multe, trebuia să nu facem nimic. Dar să intrăm în Schengen. Nu ne interesează că noi ne-am agitat. Interesul era să intri în Schengen. N-ai intrat în Schengen, ai pierdut.”, punctează Dan Dungaciu

„Avem cele două mari partide de pe scena politică, care împreună au 60%. Avem un președinte care le ține spatele. Avem Guvernul domniei sale cu un general înșurubat cu forța la Palatul Victoria și la Partidul Național Liberal. În spatele lor avem serviciile, avem aparatul diplomatic, avem MAE. Era momentul… Nu există o aliniere de planete mai favorabile decât contextul ăsta. E un faliment al clasei politice!”, a completat jurnalistul Ionuț Cristache.

Singura soluție: resetarea politică?

”E un punct de inflexiune, politica noastră se va schimba după asta.(…) E o societate care ar vrea să vadă un pic de Viktor Orban în România. Noi avem acum o societate pe care politicienii nu o înțeleg, căreia nu i se pot adresa, a cărei limbă nu o știu. Din punctul acesta de vedere, explozia care va urma, va fi fără precedent.”, a adăugat expertul în politică externă Dan Dungaciu. 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: