Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cine-l mai votează pe Băsescu?! Marius Pieleanu: „Ar putea trece pragul la parlamentare!”. Video
VIDEO

Exclusiv. Cine-l mai votează pe Băsescu?! Marius Pieleanu: „Ar putea trece pragul la parlamentare!”. Video

Dacă la ultimele alegeri, atât organizația fondată de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară (PMP), cât și partidul Pro România al lui Victor Ponta, au ratat la mustață pragul de intrare în Parlament, sociologul Marius Pieleanu crede că vor avea o șansă mai mare la următoarele alegeri.

„Dacă lucrurile vor fi așa cum se văd în sondaje, s-ar putea să avem în 2024 în noul Parlament, o puzderie de partide de 5, 6, 7%, cele care fac pragul. PMP va intra în Parlament. Sunt sigur! PMP, în opinia mea, a intrat în Parlament și la ultimele alegeri parlamentare din motive care îmi scapă, nu s-a vrut să li se dea încă câteva mii de voturi… Avem partidul lui Orban, Forța Dreptei, care acum e nesemnificativ, are două procente, el poate aduna foarte mulți liberali nemulțumiți de prestația conducerii actuale a partidului.”, arată analiza sociologului.

Negocierea eșuată a lui Victor Ponta

„Victor Ponta are o șansă. Nu l-au furat, dar a lăsat motoarele. S-a bazat doar pe propria prestație și doar pe televiziuni. N-a avut rețea sau a avut în insuficiente locuri. A avut o șansă mare să negocieze cu PSD o alianță la un moment dat, însă evident că au cerut un număr exorbitant de deputați și senatori…”, e de părere Marius Pieleanu.

În același timp, sociologul nu vede nicio șansă pentru Liviu Dragnea de a reveni în Parlament.

„Liviu Dragnea, cu partidul lui, o să rupă un pic din PSD. Nu face pragul. N-are televiziuni, n-are rețea, el știe foarte bine, pentru că e un foarte bun organizator. Eu n-am vorbit cu Liviu Dragnea de când a ieșit din pușcărie, nu m-a căutat, nu l-am căutat, citesc mai mult prin presa asta mondenă despre Liviu Dragnea, mi-ar fi plăcut să citesc în presa serioasă lucruri serioase.”, a mai spus sociologul Marius Pieleanu.

Urmăriți întreaga ediție în podcastul România lui Cristache pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

 

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]