Evenimentul Zilei > Monden > Marius Pieleanu, îndrăgostit de una dintre cele mai frumoase actrițe din România. „O vedeam în fiecare zi în stația de autobuz”
Marius Pieleanu, îndrăgostit de una dintre cele mai frumoase actrițe din România. „O vedeam în fiecare zi în stația de autobuz”

Marius Pieleanu, îndrăgostit de una dintre cele mai frumoase actrițe din România. „O vedeam în fiecare zi în stația de autobuz”

Anda Onesa este una dintre cele mai frumoase și mai apreciate actrițe din România.

Anda Onesa a debutat în cinematografie încă din liceu, la vârsta de 17 ani, în 1978, în filmul Septembrie, în regia lui Timotei Ursu. Au urmat roluri importante în Vacanța tragică (1978), în regia lui Constantin Vaeni, în Duios Anastasia trecea (1979), regia Alexandru Tatos, pentru care primeşte premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, în 1980.

A jucat, de asemenea, în Pas în Doi (1985), în regia lui Dan Pița, sau Noi, cei din linia întâi (1985), film regizat de Sergiu Nicolaescu.

 

Foarte puțină lume știe, însă, că blonda cu părul lung şi siluetă de vis a absolvit, de fapt, Facultatea de Filosofie din București, în 1983, și a predat desen, muzică, istorie, geografie, constituție, cunoștințe social-politice și cunoștințe economice timp de cinci ani de zile, la școala din comuna Țigănești, din Alexandria.

Anda Onesa făcea naveta zilnic de la Alexandria la Țigănești. Acea stație de autobuz este locul în care, prin anii 1984-1985, un licean necunoscut pe atunci avea să se îndrăgostească de profesoara cea frumoasă de istorie. Liceanul îndrăgostit din Alexandria era nimeni altul decât Marius Pieleanu.

„Anda Onesa a terminat Facultatea de Filosofie, cu câțiva ani înaintea mea. Și a fost profesoară de Istorie, într-o comună lângă Alexandria. Eu o vedeam în fiecare zi. Nu știam cine este, inițial. După aceea a apărut „Pas în doi”.

Era o frumusețe. În permanență, la ora 8 dimineața, când eu plecam din liceu, era o singură șosea principală, ea era în stație, ca să meargă în localitatea Poroschia. Eram un puști, aveam 16 ani. Anda Onesa era o frumusețe”, a povestit Marius Pieleanu, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro.

În decembrie 1989 participă la manifestările din stradă, ajunge apoi la televiziune, la chemarea lui Sergiu Nicolaescu. Nu solicită certificat de revoluţionar. În 1990 renunţă la cariera didactică şi se implică în realizarea unor emisiuni de televiziune, dar intră în conflict cu Mihai Tatulici. Pleacă din ţară în 1991, căsătorindu-se cu Daniel Ionescu, român stabilit la New York. Devine cadru didactic la New York. Urmează un divorţ, o altă căsătorie şi o schimbare de profesie.

Astăzi, în vârstă de 60 de ani, Anda Onesa trăiește la New York și este căsătorită cu Arnold Lieberman, un specialist în antichități hinduiste și budiste, cu care are o fiică, Clio India.