Exclusiv. Cerșim medicamente Covid din poartă în poartă. „Am ajuns milogii Europei". VIDEO

Exclusiv. Cerșim medicamente Covid din poartă în poartă. „Am ajuns milogii Europei". VIDEO

După dezvăluirile incendiare ale medicului Lucian Duță, potrivit căruia statul preferă să apese accelerația pe vaccinare, dar nu asigură cetățenilor săi medicamente esențiale care le pot salva viața, podcastul EVZ Play a continuat analiza necruțătoare a unei situații dramatice. În lipsa unui stat responsabil pe care să se poată baza, românii au ajuns să se descurce pe cont propriu, rămânând la mila altora.

Moderatorul emisiunii, Robert Turcescu, a descris astfel criza momentului: „Stăm cu mâna întinsă, dați-ne și nouă o pastilă de Izomizurab sau Favipiravir (...) Sunt oameni care iau Arbidol pe filiere de contrabandă. Cu medicamente mai salvai niște vieți".

Epilatoarea de la Sănătate ne-a lăsat la mila Europei"

Jurnalistul Octavian Hoandră a opinat că dacă statul nu vrea să-ți aducă tratamente, singura soluție e „să încerci să te descurci. Am ajuns milogii Europei. Ungurii au 3 fabrici de Favipiravir". Acesta îi consideră vinovați pentru această criză a medicamentelor pe foștii responsabili de la Ministerul Sănătății, „epilatoarea (n.r. - fostul ministru Ioana Mihăilă) și Vlad Voiculescu, ar fi trebuit să aducă medicamente să fie în farmacii (...) Fără medicamente e o crimă".

În opinia invitatului Bogdan Comaroni, cel mai grav este că guvernul pretinde că a asigurat primele 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, însă acestea sunt foarte puține față de nevoile reale ale bolnavilor. „În faze avansate se administrează în spitale, persoanele își revin din forme foarte grave".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Terheș: „România, un stat fascist. UE devine un lagăr"

Intervenit în direct, europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că e vorba de „instaurarea unui stat fascist. Firmele farmaceutice l-au susținut pe Hitler. UE devine un lagăr".

Acesta a fost completat de Turcescu: „UE nu mai e ce-a fost. Suntem precum câinii, ne asmuțim vaccinați la nevaccinați. În România nu e nimeni să arbitreze. Guvern nu avem, președintele e în Egipt, e dezastru curat (...). Când l-am auzit pe Iohannis ce ne facem? Tu ca președinte aveai informații (n.r. - că urmează valul 4). Eu stăteam cu biciul. Duță a zis adevărul, ne-ați lăsat goi în fața unei catastrofe. Să ai o rudă în spital stai ca boul atârnat de un fir de telefon, e un zid acolo pus".

Turcescu: „Ce continuați mă, că n-ați făcut nimic! Alte state au sute de mii de doze"

Moderatorul a amintit că statul se laudă fără jenă că ar continua să asigure tratamentul cu anticorpi monoclonali imediat după dezvăluirile medicului Lucian Duță: „În sfârșit s-a vorbit despre tratament. Ce continuați mă, că n-ați făcut nimic? Frecție, nimic, alte state au sute de mii de doze".

Mor prin genocid o mie pe săptămână. Cîțu nu a alocat bani ca să lase loc liber companiilor pharma"

Pe de altă parte, Bogdan Comaroni a transmis că ar fi momentul ca procurorii să se sesiseze. „Sunt crime împotriva românilor, măcar o cercetare in rem ar trebui. Ai bani plătiți de contribuabili. Arăți ca și cum ai provocat această criză. În mod normal statul trebuia să finanțeze o campanie de tratare, nu de vaccinare. Valeriu Gheorghiță are dreptate că comitetul lui nu a avut bani de vaccinare. Cîțu nu a alocat bani ca să lase loc liber companiilor pharma care au făcut presiuni la televizor. Românilor li s-a indus că dacă ai luat boala ești ca și mort. Televiziunile au ajuns televiziunile morții. De ce nu numărați și farmaciile care nu pot să aducă medicamente?"

Jurnalistul a atras atenția că în alte state oamenii se tratează acasă. „În țări civilizate se face triere naturală pe bază de medicamente antivirale. Suntem un neam de bolnavi, pandemia e o mare afacere. Tot ce trebuia să se ocupe guvernul era să informeze corect. Mor prin genocid cel puțin o mie pe săptămână. Eu ca jurnalist acuz de genocid, cer Parchetului să înceapă o anchetă și asupra morților", a conchis Comaroni.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: