Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu, încolțit de DSP București: El a modificat modul de calcul al incidenței. „Datele nu au fost alocate la timp, dar…”
Vlad Voiculescu, încolțit de DSP București: El a modificat modul de calcul al incidenței. „Datele nu au fost alocate la timp, dar…”

Vlad Voiculescu, încolțit de DSP București: El a modificat modul de calcul al incidenței. „Datele nu au fost alocate la timp, dar…”

Șefa DSP București reacționează în urma criticilor adresate de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a acuzat că instituția nu a furnizat oficial date privind peste 4.000 de cazuri de COVID-19, lucru care ar fi condus la o diminuare a incidenței înainte de susținerea Congresului PNL. Oana Nicolescu a precizat că, într-adevăr, cazurile de infectare nu au fost alocate pe județ/sector din diverse motive, însă îmbolnăvirile se regăsesc în aplicația Corona Forms, iar situația nu influențează nivelul ratei de incidență.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a acuzat, duminică, DSP că nu a alocat public peste 4.000 de teste pozitive de COVID-19, în contextul Congresului PNL susținut weekendul trecut. Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a transmis că nu se poate vorbi în situația de față despre „titulaturi de furt” întrucât chiar dacă alocările nu au fost făcute pe fiecare sector din cauza lipsei de personal pe de o parte, îmbolnăvirile se regăsesc în aplicația Corona Forms, astfel nefiind afectată rata de incidență.

DSP București reacționează: Vlad Voiculescu a modificat modul de calcul al incidenței

„Faptul că, într-adevăr, în acest moment o parte din ele nu au fost alocate… Ca să înţelegem despre ce este vorba – avem un număr de teste, care sunt de exemplu în Bucureşti. Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe Bucureşti, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare şi să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat, şi să-l alocăm fie pe Bucureşti, fie de unde provine, pentru că toate aceste teste, să ştiţi că sunt lucrate pe Bucureşti, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iaşi, fie în alte localităţi, doar că au venit în Bucureşti şi s-au infectat”, a explicat Oana Nicolescu.

Șefa DSP a precizat că este suprinsă de poziția lui Vlad Voiculescu întrucât atunci când a fost ministru al Sănătății, chiar el a modificat modul de calcul a incidenței COVID-19.

„Deci nu este vorba despre nicio fraudă, că nu se văd, sub nicio formă, ele sunt toate în Corona Forms, dar, în momentul în care vorbim de cum se calculează rata de incidenţă, sunt puţin surprinsă pentru că, în momentul în care a venit ca ministru, domnul Vlad Voiculescu a modificat acest lucru, iar în acest moment cele trei zile la care face referire dl ministru abia încep să se regăsească în rata de incidenţă”, a mai spus șefa DSP București.

„Datele nu au fost alocate la timp din lipsă de resursă umană, dar…”

Oana Nicolescu a mai transmis că „datele nu au fost alocate la timp din lipsă de resursă umană, dar ele nu influențează rata de incidență avută până în acest moment”.

„Datele nu au fost alocate, într-adevăr, este o diferenţă, alocate pe judeţ, pe sector în parte. Dar apropo la ceea ce a făcut afirmaţii referitor la Congresul nostru, PNL, nu se susţin afirmaţiile, sub nicio formă. Aceste alocări nu au fost făcute întrucât, în momentul de faţă, la nivel de DSP, lucrăm cu 100 de detaşaţi, într-o locaţie pe care eu efectiv am reuşit să o găsesc, am cerut sprijn inclusiv şi săptămâna trecută în ultima videoconferinţă pe care am avut-o la Prefectură către toate entităţile, să ne susţină pentru a găsi un spaţiu mai mare, astfel încât să putem să avem suplimentar personal detaşat, încă suntem în căutări, iar în momentul de faţă lucrăm cu 100 de medici în program de 10 ore, 10-12 ore, de luni până duminică”, a spus șefa DSP București.

Vlad Voiculescu a acuzat că peste 4.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 nu au fost alocate pe județ/sector în contextul susținerii Congresului PNL.

„Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidenţa ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Nealocat = dispărut din orice statistică oficială”, a acuzat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, duminică, pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: