Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Ce a spus Iohannis când a aflat ca AUR îl vrea suspendat. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Ce a spus Iohannis când a aflat ca AUR îl vrea suspendat. VIDEO

Prezent luni în studiourile podcastului EVZ Play, liderul AUR George Simion a anunțat că se pregătește suspendarea șefului statului, AUR demarând deja procedurile necesare în acest sens. Pentru a fi sigur de reușita demersului lor, care include și alegeri anticipate, liderul AUR ia în calcul o joncțiune cu o anumită formațiune politică.

Klaus Iohannis ar putea fi al doilea președinte, după Traian Băsescu, împotriva căruia pot fi demarate procedurile de suspendare prin referendum din funcția supremă în stat.

De 7 ani nu avem președinte. Pas cu pas îl dăm jos pe Iohannis

Chestionat în ce mod ia AUR în calcul succesul unor alegeri anticipate, invitatul a declarat: „Vom avea un președinte al României. De 7 ani noi nu avem președinte. Sâmbătă a fost la golf. Iohannis trebuie suspendat din funcție. Probabil vom reuși în a-l suspenda”, a explicat George Simion.

Politicianul a relatat că l-a anunțat deja pe șeful statului, la întâlnirea lui Iohannis cu principalele partide anterior nominalizării lui Nicolae Ciucă în funcția de premier, că AUR va demara procedurile de suspendare,

Iohannis: „Ăsta e un hobby la voi, eu nu o să suspend AUR”

„Ăsta e un hobby la voi, eu nu o să suspend AUR”, a fost replica președintelui pentru Simion. Liderul AUR i-a răspuns: „Domnule președinte, fiecare cu hobby-urile lui”. M-a interesat să îl dau jos pe Cîțu, acum vreau să-l dau jos pe Iohannnis, pas cu pas. Să semneze cine vrea, de la comuniștii lui Iliescu la neomarxiștii lui Cioloș. De Iohannis și de Arafat ne scriu foarte foarte mulți”, a declarat Simion, care a adăugat că listele cu semnături pentru suspendarea lui Iohannis au fost deja deschise printre parlamentari.

George Simion în studioul EVZ Play. Foto: Răzvan Vălcăneanțu

Liderul AUR a mai anunțat că proiectul politic al partidului este să ajungă la 50% intenție de vot din partea electoratului român. AUR crede în meritocrație. Scopul înființării sale este reforma societății românești și promovarea unor oameni capabili în funcțiile publice. Vin mulți oameni noi în AUR

Tot în același podcast, politicianul a devoalat și o posibilă asociere politică a partidului pe care l-a fondat. „Mi se pare interesantă opțiunea domnului Ludovic Orban„, a precizat George Simion pentru podcastul EV Play moderat de Robert Turcescu.

Versiunea completă a unui podcast exploziv poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro