Prin mai multe capete de acuzare, lui Traian Băsescu i se reproşa că a încălcat grav Constituţia.
Deşi CCR n-a confirmat nici unul dintre capetele de acuzare, 256 de parlamentari, aparţinînd unei majorităţi alcătuite ad-hoc şi după criterii mafiote, au votat suspendarea lui Traian Băsescu.
Potrivit aceluiaşi articol – 95 – din Constituţie, „dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”.
O confuzie întreţinută cu mai mult sau mai puţin interes a făcut ca suspendarea să apară ca o operaţiune în sine de condamnare a preşedintelui.
Litera şi spiritul Constituţiei spun însă limpede:
Suspendarea e un act necesar  pentru ca preşedintele să nu mai beneficieze de plinătatea puterilor sale.
E o măsură prevăzută de Legea fundamentală pentru a preîntîmpina posibila influenţare a Referendumului de către preşedintele României.
Aşadar, prin Hotărîrea Parlamentului din 6 iulie 2012, Traian Băsescu a fost trimis în faţa corpului electoral pentru a da seamă de comiterea unor fapte grave prin care se încalcă prevederile Constituţiei.
Luînd în serios Constituţia, Traian Băsescu se apără, pe parcursul campaniei  pentru Referendum, de acuzaţiile că ar fi încălcat grav Constituţia.
Normal ar fi ca adversarii săi – liderii USL – să încerce să convingă alegătorii că Traian Băsescu a comis fapte grave prin care a încălcat Constituţia.
Fac asta liderii USL şi televiziunile de ştiri care susţin Puciul?
Nici vorbă.
Discursurile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu de la mitingurile USL, interviurile date la televiziunile Puciştilor îl acuză pe Traian Băsescu de o mie şi una de lucruri, inclusiv că se teme de dosarele penale.
Ce legătură are   cu încălcarea  Constituţiei?!
România TV (televiziunea creată pentru a-l putea vîrî pe Sorin Ovidiu Vântu la puşcărie) şi Antena 3, televiziunea lui Dan Voiculescu, se ocupă de casele lui Traian Băsescu, de relaţia acestuia cu serviciile secrete.
Panourile electorale, atingînd în Republicile baronilor locali o frecvenţă dezgustătoare îl acuză pe Traian Băsescu, în numele nemăritate şi al babelor fără nepoţi, că a tăiat salariile şi pensiile.
Nici o vorbă despre încălcarea Constituţiei.
În aceste condiţii, se pune întrebarea:
Pentru ce a fost suspendat Traian Băsescu?!
CITIŢI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De ce nu voi merge la Mascarada numită Referendum
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. S-a creat temeiul legal pentru fraudarea Referendumului!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti reabilitează ghilimelele!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Ce nu luam în calcul cînd ziceam că suspendarea e imposibilă
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta atacă din nou o măsură a Justiţiei!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a ajuns România nespălata Europei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu se inspiră din învăţăturile Tătucului Iliescu