Ciolacu aruncă în aer scena politică din România. „Ar trebui suspendat preşedintele”

Ciolacu aruncă în aer scena politică din România. „Ar trebui suspendat preşedintele” sursă: arhivă EvZ

În replică la un comentariu privind ideile vehiculate conform cărora ar fi „ghidonat” din afara partidului şi ar fi „la mâna preşedintelui”, Marcel Ciolacu a declarat, la Prima Tv, că nu vede cu ce l-ar putea avea acesta la mână şi că, în opinia sa, Iohannis ar trebui suspendat din funcţie.

"În primul rând, nu văd cu ce să mă aibă la mână, e prima conspiraţie din seara asta, Iohannis m-a rugat să-l dau pe Cîţu jos, dacă mă ghidonează. Părerea mea e că ar trebui suspendat preşedintele. Nu ne-ar trebui totuşi un guvern? Eu nu sunt un om care gândesc în extreme, eu de felul meu sunt un om mai liniştit şi iau deciziile în interiorul partidului. Dacă ne uităm la scorurile electorale, înseamnă că lucrurile funcţionează în PSD. La ultimele două alegeri pe care le-am câştigat, atât locale, cât şi parlamentare", a spus Marcel Ciolacu.

PSD vrea alegeri anticipate

Liderul PSD a reafirmat că social-democraţii susţin organizarea unor alegeri anticipate parlamentare şi a menţionat în cazul în care acestea s-ar desfăşura, listele de candidaţi ai partidului ar rămâne nemodificate.

"Noi avem o decizie clară. În acest moment am mers pe această variantă (alegeri anticipate - n.r) pentru că nu vedem cum s-ar putea recreiona. Listele rămân nemodificate. Am schimbat 75% din listele parlamentare, cred că e suficient", a precizat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

AUR a aruncat suspendarea președintelui în spațiul public

La începutul lunii octombrie, liderul AUR, George Simion, declara că dacă Klaus Iohannis nu va desemna un premier, la finalul consultărilor cu partidele politice, partidul său va iniția procedura de suspendare din funcție a președintelui.

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare”, declara George Simion, pe 6 octombrie.

Potrivit Constituției, o treime dintre parlamentari pot să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui ţării. George Simion a dezvăluit cum intenționează să acționeze pentru a ajunge la procentul de parlamentari necesar suspendării președintelui.