Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Cazul Piața Reșița explodează. Dezvăluiri uluitoare ale unui polițist despre traficul de țigări
Exclusiv. Cazul Piața Reșița explodează. Dezvăluiri uluitoare ale unui polițist despre traficul de țigări

Exclusiv. Cazul Piața Reșița explodează. Dezvăluiri uluitoare ale unui polițist despre traficul de țigări

Un om al legii face , în exclusivitate pentru evz.ro, dezvăluiri despre „fenomenul” Piața Reșița. Motivul uluitor pentru care polițiștilor li s-a interzis de către șefi să mai patruleze în zonă și să le facă dosare penale traficanților de țigări

„Acesta chiar a solicitat, în anul 2017, să i se permită să aibă în permanență armamentul din dotare asupra lui. Cu toate că a primit amenințări cu moartea pe toate canalele posibile, conducerea secției i-a refuzat cererea. Majoritatea colegilor nu s-au lăsat intimidați și au continuat să facă capturi de țigarete de contrabandă în ciuda amenințărilor pe care le primeau”, a precizat Viorel Șeicaru, în exclusivitate pentru evz.ro.

Liderul de sindicat a adăugat că „din păcate, în anul 2017, am început să primim piedici din partea propriilor șefi”

Mai exact, susține polițistul, „șeful de sector de la acea vreme organiza mai multe ședințe prin care ne-a transmis răspicat să întocmim dosare penale comercianților de țigarete de contrabandă doar atunci când depistăm cantități foarte mari”.

„Ca agent de poliție îmbrăcat în uniformă, care patrulează cu mașină inscripționată, să găsești cantități foarte mari, ține în primul rând de noroc indiferent cât fler ai avea”, explică Viorel Șeicaru.

Șeful Poliției Sector 4 era, la acea vreme, comisarul șef Ionuț Bogdan Dana, actualul șef de la Poliția Sectorului 1.

„Până la momentul în care șeful de sector le-a interzis colegilor să mai facă constatări de infracțiuni în flagrant, media era de 5 infracțiuni constatate zilnic pe cantități care variau de la 10 pachete până la 100 de pachete de țigarete de contrabandă/infracțiune”, a adăugat polițistul.

În toată această perioadă, precizează Viorel Șeicaru, „am informat structurile competente din I.G.P.R., însă nu a interesat pe nimeni”.

„Șefii de la acea vreme ne transmiteau să nu mai întocmim acte procedurale pentru infracțiuni conform Legii 86/2006 – Codul Vamal și să luăm doar măsura sancționării contravenționale conform Legii 12/1990”, a mai spus Viorel Șeicaru.

Unul dintre motivele invocate de șefi pentru a limita accesul în Piața Reșița a echipajelor de poliție este de-a dreptul uluitor, dar și extrem de grav.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: