Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Exclusiv. Amnesty International îl susține pe Putin?! Armand Goșu: „Raportul e o rușine!” Video
VIDEO

Exclusiv. Amnesty International îl susține pe Putin?! Armand Goșu: „Raportul e o rușine!” Video

Invitat în podcastul „România luI Cristache”, istoricul și expertul în spațiul rusesc, Armand Goșu, a desființat raportul întocmit de organizația internațională pentru drepturile omului, Amnesty International, în care armata ucraineană este mult mai criticată decât forțele invadatoare.

„Un milion de euro pe zi, am buget de 350 de milioane de euro pe an! Cum să produc prostia aia? E o rușine raportul ăla! Adică ăsta e marele raport cu care vin după 5 luni de război, eu având buget de 1 milion de euro pe zi!”, a comentat Armand Goșu.

„În primul rând, se ocupă de ucraineni, de armata Ucrainei, de parcă Ucraina a declanșat singură războiul.  Armata rusă a omorât 2.000 de civili numai în prima fază a războiului. A ținut cont armata rusă de faptul că acolo erau civili și nu trupe militare?”, arată analistul expert în spațiul ex-sovietic.

Universitățile occidentale, anti-Occident?

„Vă miră Amnesty International? Amintiți-vă de anul trecut. Mai țineți minte cu Navalny? Mai țineți minte cu Belarus? Vă miră că Amnesty International ia poziții rusești? Suntem oameni bătrâni… Uitați-vă cine lucrează acolo. Sunt absolvenți de facultăți prestigioase din Occident. Uitați-vă cine predă în aceste facultăți. E foarte la modă în universități să fii anti-american, anti-occidental.”, e de părere istoricul.

Armand Goșu este de părere că până și în teritoriile ocupate de forțele lui Putin, etnicii ruși nu și-ar dori integrarea în Federația Rusă, ci ar fi preferat să rămână într-o țară cu aspirații democratice, europene, precum Ucraina.

„Ai regimuri politice total diferite. În Ucraina, ai fuziune democratică, ai partide politice, e mult mai viu ca în România. Oamenii ăia merg la vot, ei trăiesc cu emoție viața politică. Ei cred în democrație. Noi nu mai credem, din păcate.”, este de părere profesorul universitar.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]