Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Adrian Năstase, despre decăderea lui Băsescu: Nu mă bucur, dar nici nu regret
Exclusiv. Adrian Năstase, despre decăderea lui Băsescu: Nu mă bucur, dar nici nu regret

Exclusiv. Adrian Năstase, despre decăderea lui Băsescu: Nu mă bucur, dar nici nu regret

La 18 de ani de la pierderea alegerilor prezidențiale și la 8 ani după ce a fost eliberat din penitenciar, Adrian Năstase pare să fie răzbunat de soartă. Rivalul său, Traian Băsescu, a primit sentința de securist, și-a pierdut casa, iar fiica sa riscă mulți ani de închisoare. Invitat la podcastul România lui Cristache, fostul premier și-a exprimat părerea despre problemele adversarului său politic.

„Nu mă bucur, dar nici nu vreau să dau sentimentul că regret lucrurile astea. Există probabil un alt tip de justiție, cum spuneam la un moment dat, căreia ne supunem cu toții, plătim pentru diverse lucruri, iar Traian Băsescu are o mulțime de lucruri pentru care trebuie să plătească. Îmi pare rău de familia lui, mai ales că ne-am cunoscut, am stat împreună în același bloc o vreme. Eu stăteam la etajul 1, el la parter”, a amintit Adrian Năstase, care e convins că Traian Băsescu este cel care i-a ordonat condamnarea.

„El este cel care a determinat-o. Dar cu anumite instrumente care au fost în mod categoric Daniel Morar, apoi dintre judecător este Ionuț Matei, deci au fost oameni care au fost puși de către el să conducă așa-numitele complete ale morții, completele în care deciziile erau cunoscute de la început. Iar președintele și vicepreședintele Înaltei Curți sunt numiți direct de către președinte, deci de Băsescu. El a numit-o pe Livia Stanciu, de exemplu, a chemat-o la el în birou, au băut o cafea împreună și așa a apărut prima mea condamnare în 2012.”, a spus fostul premier.

Ar fi putut să colaboreze cu Băsescu?

„Cred că n-a știut să fructifice șansa pe care a avut-o, aceea că eu n-am contestat alegerile în 2004. Putea foarte bine să găsească o cale, nu de a colabora neapărat, de a lăsa ca lucrurile să meargă totuși într-o relație netensionată. El a creat, însă, sub influența Monicăi Macovei, un mecanism care a distrus o mare parte din elita politică, dar și din elita publică.”, a adăugat fostul lider PSD, care admite, însă, că vremea răzbunării a apus.

„Ar însemna să mă consum inutil. Așa prefer să-mi trăiesc viața cu o familie foarte frumoasă, cu proiecte foarte frumoase”, a ținut să completeze Adrian Năstase.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro