Exclusiv. Adevăratul motiv pentru care a fost huiduit Klaus Iohannis la Iași. Marea golăneală – marca PSD 

Exclusiv. Adevăratul motiv pentru care a fost huiduit Klaus Iohannis la Iași. Marea golăneală – marca PSD 

Iașiul i-a primit cu răceală pe Președintele Klaus Johannis și pe premierul Ludovic Orban la sărbătoarea Micii Uniri de pe 24 ianuarie. Din mulțime s-au auzit huiduieli, participanții au adus pancarte și bannere (vreo 30 la număr) cu nemulțumirile ieșenilor, cea mai vizibilă fiind față de lipsa infrastructurii în municipiu - o autostradă care să lege Moldova de centru.

Ca și tandemul liberal, și primarul Chirica este tot în logică electorală. Cum își dorește încă un mandat de primar și cum știe bine opțiunile tradițional roșii ale electoratului din Iași, a înțeles că dă bine în ochii alegătorilor nemulțumiți să iște niște valuri de opoziție, chit că nu mai e membru al PSD. Cel mai probabil, vrea să recâștige sprijinul social-democraților conduși acum interimar de Marcel Ciolacu.

Ca independent are șanse mici spre nule să câștige, mai ales dacă se va rămâne la un singur tur de scrutin, singura soluție fiind să reintre în grațiile unui partid, mult mai probabil tot PSD. 

Și-a și pregătit terenul în acest sens, spunând că ceea ce l-a scos din PSD este atitudinea retrogradă a lui Dragnea, că România are nevoie de lideri moderni, care să comunice. Acum, că Dragnea nu mai este la putere, PSD îi face din nou cu ochiul lui Chirica, iar el îi răspunde complice. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ba chiar, ca semn de bună credință mai pune la cale și niște huiduieli anti-liberale. Și ce ocazie mai bună decât mitingul de pe 24 ianuarie să arate la centru că Iașul, în fruntea căruia se află el, Chirica, este anti-PNL, adică anti-Iohannis și anti-Orban?! 

Ce nu înțelege primarul Chirica este că rezolvarea problemelor amintite aici, dar spuse în nenumărate rânduri la centru și local, nu se negociază în funcție de culoarea politică și că drumurile cerute de ieșeni trebuie construite. Degeaba orchestrează proteste antiliberale, dacă nu pune la treabă aparatul pe care l-a condus patru ani fără nici un rezultat. 

În plus, cum Moldova deține recorduri triste în materie de baronet și corupți la mia de locuitori, nu e cumva de înțeles ca finanțatorii privați sau Statul să fie speriați suficient de tare ca să nu dirijeze bani mulți către găurile negre din administrația locală?!