Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Academia Română. Averile la control! Cât de bogați sunt nemuritorii? Documente
Exclusiv. Academia Română. Averile la control! Cât de bogați sunt nemuritorii? Documente

Exclusiv. Academia Română. Averile la control! Cât de bogați sunt nemuritorii? Documente

Primele efecte ale deciziilor Adunării Generale desfășurate săptămâna trecută, joi mai exact, la Academia Română, nu s-au lăsat așteptate prea mult, mai ales că se dorește, de fapt, o rebranduire a celui mai înalt for științific și cultural al țării și o asanare a conflictelor interne care maculează de ceva vreme imaginea instituției.

Potrivit declarației de avere completate și asumate de Victor Voicu, vicepreședintele Academiei Române ar deține, împreună cu soția șase terenuri, moștenite – două în Dâmbovița (agricol și forestier) și unul în Botoșani (agricol) – sau achiziționate prin contracte de vânzare-cumpărare , cum sunt cele din Ilfov (0,8 hectare, intravilan), București, sector 1 (intravilan, 430 de metri pătrați) și Brașov (intravilan, 2.185 de metri pătrați).

Opt case

Urmează, bine stivuite în declarația de avere a academicianului Victor Voicu, casele. 8 (opt) la număr.

Prima este dobândită în 2008, poate fi admirată în București și se întinde pe nu mai puțin de 800 de metri pătrați! În căsuța titularului este trecut însă numele consoartei. Urmează un apartament dobândit în 2010, cu o suprafață de „doar” 320 de metri pătrați, pe care Voicu și soția îl dețin împreună.

Apoi, un modest apartament achiziționat în 1991, de doar 22 de metri pătrați, pe care Voicu îl împarte, de asemenea, cu soția. Imediat, o casă moștenită în Dâmbovița de domnul vicepreședinte, încă una achiziționată în doi, în București, de 60 de metri pătrați.

Începând cu 2018, familia Voicu a mai cumpărat un apartament de 300 de metri pătrați în București, în sectorul 1, apoi încă unul, de 250 de metri pătrați, în aceeași zonă.

Două autoturisme

Ați obosit?

În sfârșit, în 2019, familia Voicu a mai achiziționat o casă de vacanță, în Brașov, de 400 de metri pătrați.
Familia Voicu-Jiquidi mai deține două autoturisme, un VW Golf din 2004 și un Audi 8 din 2009.

Nu par să se dea în vânt după mașini! După ceasuri și bijuterii însă, da. Victor Voicu a estimat în declarația de avere că a investit 310.000 de euro doar în aceste accesorii!

Tablouri în valoare de 1.650.000 de euro

În plus, se laudă cu o colecție de tablouri estimată la 1.650.000 de euro. Adevărul e că e greu să decorezi o casă cu o suprafață de 800 de metri pătrați. Unde mai pui că e vorba de încă șapte? Îți trebuie ceva tablouri, nu glumă.

Când vine vorba de activele financiare (depozite, conturi, fonduri de investiții, carduri etc.) însă, dl Voicu devine misterios, mai ales în dreptul căsuțelor unde trebuia să menționeze sumele. Mai precis, Victor Voicu, prin trei rânduri executate cu pixul, îi trimite pe curioși la „taxe și impozite” sector 1, București. Verificați documentul, dacă nu mă credeți!

Acțiuni și hârtii de valoare: 2.300.000 de euro

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: