Evenimentul Zilei > Sport > Excluși din Liga Campionilor, „miliardarii” de la Manchester City au aflat verdictul final
Excluși din Liga Campionilor, „miliardarii” de la Manchester City au aflat verdictul final

Excluși din Liga Campionilor, „miliardarii” de la Manchester City au aflat verdictul final

O decizie foarte importantă ce privește o mare echipă europeană a fost luată astăzi.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a judecat, astăzi, cazul echipei Manchester City, care încălcase fair-play-ul financiar și fusese exclusă de UEFA din Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane. Decizia fusese luată la mijlocul lunii februarie. Între timp, fosta campioană din Premier League s-a adresat către TAS, care a rejudecat cazul.

Nu numai că City poate să evolueze în cea mai importantă competiție intercluburi, dar i-a fost redusă și amenda, de la 30 de milioane de euro la 10 milioane de euro.

„TAS a ajuns la concluzia că majoritatea acuzațiilor UEFA erau fie neconcludente, fie prescrise. Manchester City nu și-a deghizat contractele de sponsorizare, ci a eșuat să coopereze cu UEFA”, au anunțat cei de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Suntem pregătiți. Am foarte multă încredere în persoanele din club și cred cu tărie că ne va fi permis să jucăm în Champions League, vrem foarte mult să participăm anii următori. Pe 13 iulie vor afla rezultatul procesului, sper, pentru toți cei de aici, să ne fie favorabil”, afirmase Pep Gaurdiola, săptămâna trecută, înainte de judecarea cazului. Despre tehnicianul spaniol se spunea că ar putea să plece de la Manchester City în această vară, dacă gruparea va rămâne fără perspective europene.

Am luat în considerare toate probele și am ajuns la concluzia că Manchester City a săvârșit încălcări grave ale regulamentului de licențiere și fair-play financiar, prin supraevaluarea veniturilor din sponsorizări, în perioada 2012 – 2016. Comisia a constatat, în același timp, că Manchester City nu a cooperat în această anchetă.

Decizia camerei este supusă recursului la TAS, iar dacă Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicată înainte de prezentarea deciziei finale a TAS. Astfel, UEFA nu va mai face vreun comentariu pe aceasta temă”, anunțaseră oficialii de la UEFA după ce o suspendaseră pe Manchester City.

În urma unui control amănunțit, City, clubul patronat de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, este acuzat că a „umflat” suma pe care a încasat-o din sponsorizări pentru a se încadra în fair-play-ul financiar.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: