Toate bune şi frumoase până la aflarea veştii că a picat examenul.  Ashley, a ales să analizeze utilizarea rețelelor sociale în SUA și în Australia, apoi  i-a trimis cu încredere eseul pe e-mail profesoarei sale. Dar, când a primit nota, Ashley a avut un șoc: picase examenul, și nu pentru că lucrarea nu ar fi fost elaborată, ci pentru că profesoara ei nu credea că Australia este o țară, ci doar un continent.

„La început am crezut că este o glumă. Nu poate să fie adevărat. Apoi am terminat de citit răspunsul ei și mi-am dat seama că vorbea serios. Cu toată pregătirea ei, cum este posibil să nu știe așa ceva? Și dacă nu este sigură, de ce nu caută pe Google?”, a declarat Ashley pentru Buzzfeed

Tânăra nu s-a lăast şi i-a răspuns profesoarei explicându-i că, conform surselor guvernamentale  Australia este, într-adevăr, o țară. Însă profesoara a refuzat răspunsul său: „Australia este un continent, nu o țară. Această greșeală face imposibil să te notez. O să mă mai uit peste lucrarea ta să văd dacă meritai mai multe puncte decât ți-am acordat”, i-a replica aceasta.

Așa că Arnold i-a trimis un nou mesaj, în care a inclus chiar și link-uri de pe site-ul oficial al guvernului Australiei. Profesoara i-a trimis apoi un mesaj scurt în care îi mulțumește pentru link-ul respectiv și îi spune că „va face o cercetare independentă pentru a stabili singură” dacă Australia este sau nu o țară.

Ulterior, lucrarea tinerei a fost notată cu calificativul B+, însă profesoara nu și-a cerut scuze pentru eroarea gravă care era să o lase pe Arnold cu o restanță. Tânăra a făcut o plângere la facultate, iar reprezentanții Universității au declarat pentru Buzzfeed că au deschis o anchetă proprie, mai notază sursa citată.

Un exemplu:" Iată  cum ministrul de externe al Austriei, Julie Bishop, vorbește în cadrul unei intruniri internaţionale despre Australia ca fiind o țară 100% adevărată".