Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ TV. Ce fel de președinte vrea să fie Mircea Diaconu. ”În clipa în care se termină alegerile, Alianța <> dispare”
EVZ TV. Ce fel de președinte vrea să fie Mircea Diaconu. ”În clipa în care se termină alegerile, Alianța <> dispare”

EVZ TV. Ce fel de președinte vrea să fie Mircea Diaconu. ”În clipa în care se termină alegerile, Alianța <> dispare”

”Băsescu a fost președinte jucător, Iohanis este președintele „de îndată”, eu vreau să fiu un președinte antrenor, tată de familie”, a declarat candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu, în cadrul emisiunii ”Puterea Cuvântului”.

Nemulțumit de faptul că în țară „e dezordine peste tot”, fostul europarlamentar a decis să candideze la alegerile prezidențiale pentru că ”cineva trebuie să încerce să facă ordine în țară, curățenie”. Întrebat care consideră că este profilul constituțional al președintelui, Mircea Diaconu enumeră, pe nerăsuflate, ”nepartizan, nepolitic, neutru, mediator”.

Fostul europarlamentar subliniază că statutul de independent însemnă că ”nu-mi dictează nimeni nimic”, precizând că susţinerea din partea ALDE şi a Pro România va fi „de tip logistic” și că ”în clipa în care se termină alegerile, Alianța <<Un om>> dispare”.

Pe lângă formațiunile conduse de către Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta, un al treilea partid a anunțat că-l susține pe Mircea Diaconu, Partidul Neoliberal. Mircea Diaconu continuă să se mențină pe locul secund în sondaje. Cele mai recente cifre IMAS îl plasează peKlaus Iohannis pe primul loc în intenția de vot, cu 45,7%, urmat de Mircea Diaconu (16,7%), Viorica Dăncilă (15,1%), Dan Barna (12,6%), Theodor Paleologu (6,9%) și Kelemen Hunor (2,9%).

În interviul video, Mircea Diaconu vorbește și despre siguranța cetățeanului,sau mai exact lipsa ei, o problemă care e deja ”un risc de țară”, dar explică și de ce România n-a intrat, de fapt, în spațiul Schengen.