EvZ Special. Ce întrebări pun românii la Institutul de Medicină Legală. „Aici se poate plăti taxa pentru Cimitirul din Pantelimon II?”. Râzi cu lacrimi!

EvZ Special. Ce întrebări pun românii la Institutul de Medicină Legală. „Aici se poate plăti taxa pentru Cimitirul din Pantelimon II?”. Râzi cu lacrimi!

Munca de medic legist sau de cadru auxiliar în Institutul Național de Medicină Legală nu poate fi niciodată plictisitoare. Dramele văzute de angajați se pun uniform în balanță cu situațiile amuzate pe care le trăiesc la fel de des.

Oamenii au întrebări, când e vorba de INML, iar unele dintre acestea sunt chiar amuzante, dar și apăsătoare. De la prețul testelor de paternitate până la „care e ghișeul INML unde se poate plăti taxa de cimitir?”, toate fac parte din „normalul” zilei.

Totodată, nimeni nu ține socoteala întâmplărilor de acest gen, care cu siguranță descrețesc frunțile INML-iștilor. Nu ar fi nici în atribuțiile posturilor, nici în baza legii. Însă cei mai insistenți și-au scris întrebările (și) pe pagina Institutului, contribuind fiecare la o lectură spumoasă și amplă pe care o poate accesa oricine.

Iată ce întrebări au adresat românii Institutului Național  de Medicină Legală pe pagina de internet a acestuia:

Ne puteți urmări și pe Google News

O femeie semnalează celor de la INML că are de rezolvat o situatie complicată, în care nu știe dacă fiul fostului prieten este al ei sau nu.

 

„Dificultățile mintale” pot fi rezultatul constatat pe un certificat INML?, ar mai fi o întrebare.

Plata taxelor pentru cimitir poate fi uneori problematică.

Sângele gras se subțiază cu bere? O întrebare la care nu s-a găsit răspuns pe pagina de Google a INML.

Șoferii care consuma ciololata cu aromă de rom, salata cu oțet sau se dau cu loțiune de după ras trebuie să știe că aceste produse influențează alcoolemia depistată în sânge doar dacă sunt însoțite de consumul unui pahar de vin, de bere...

„Crede și nu cerceta!”.

Cât costă un test de paternitate?

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări este „cât costa testul de paternitate?”. O astfel de analiză costă 2700 de lei, iar prețul poate crește în funcție de complexitatea procesului tehnic și medical de stabilire.

Testul de paternitate constă în analizarea a 16 secvențe ADN (markeri) pentru fiecare persoană testată. Pe baza acestor 16 markeri se realizează, pentru fiecare persoană (prezumtivul tata, copil), un profil genetic. Profilele se compară, stabilindu-se corespondența pentru fiecare marker.

Testul se face din salivă și rezultatele vin în minimum două săptămâni.

Foto: Google