Evenimentul Zilei > Actualitate > Evgheni Prigojin, avertisment pentru recruții ruși. Luptele de la Soledar, comparate cu bătălia de la Stalingrad
Evgheni Prigojin, avertisment pentru recruții ruși. Luptele de la Soledar, comparate cu bătălia de la Stalingrad

Evgheni Prigojin, avertisment pentru recruții ruși. Luptele de la Soledar, comparate cu bătălia de la Stalingrad

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a fost auzit când le-a transmis noilor recruți un avertisment privind luptele de pe frontul din Ucraina. „Bucătarul lui Putin” a anunțat o mare bătălie.

Evgheni Prigojin a avut un mesaj pentru recruții ruși care vor fi trimiși pe frontul de luptă din Ucraina. Șeful grupului Wagner a anunțat o mare bătălie în Soledar. Mercenarii grupului au fost implicați în luptele din acest oraș care reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Rusiei. Moscova vrea să pună stăpânire pe acest oraș pentru minele de sare din zonă.

„Bucătarul lui Putin” a fost auzit când le-a spus soldaților ruși că în comparație cu luptele din Soledar, Stalingradul încă „se odihnește”. Prigojin a făcut referire la una dintre luptele din cel de-al Doilea Război Mondial. Rusia a reușit să învingă în acel moment Germania nazistă. Cei mai mulți istorici consideră că bătălia de la Stalingrad a reprezentat un moment cheie din război. Bătălia a avut loc în orașul care, în prezent, poartă numele de Volvograg. Au fost lupte intense, corp la corp. În urma bătliei, aproximativ două milioane de soldați au murit. Acest moment a fost considerat cel mai sângeres din timpul războiului.

Vladimir Putin și-a pierdut încrederea în Evgheni Prigojin

Prigojin este considerat unul dintre aliații lui Vladimir Putin, dar președintele rus pare să își piardă încrederea în șeful grupului Wagner. Liderul de la Kremlin este nemulțumit că mercenarii nu au reușit să pună stăpânire pe orașul din regiunea Donețk, Soledar. „Președintele rus Vladimir Putin a apelat probabil la Prigojin și la generalul Serghei Surovikin să continue eforturile de a câștiga teren și înfrânge voința Ucrainei și a susținătorilor săi occidentali de a continua războiul după ce forțele armate convenționale ale Rusiei au fost epuizate și au suferit regrese dezastruoase”, se arată în evaluarea Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Președintele rus i-a dat ocazia lui Prigojin să arate ceea ce poate face cu prizonierii mobilizați. „Bucătarul lui Putin” a primit ordin de a elibera orașul Bahmut, dar nu a reușit să facă acest lucru. Liderulul grupului Wagner a crezut că, în acest stadiu al războiului din Ucraina, poate arăta de ce sunt capabile forțele sale, se mai precizează în evaluarea ISW.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: