Evenimentul Zilei > Actualitate > Evenimentul zilei, cel mai citit ziar quality din România
Evenimentul zilei, cel mai citit ziar quality din România

Evenimentul zilei, cel mai citit ziar quality din România

Cel mai citit ziar de pe piaţa cotidianelor quality din România rămâne Evenimentul zilei. La ultimul val de măsurare, din noiembrie, ediţia de print EVZ a ajuns la 100.000 cititori/apariţie, în mediul urban, cu o creştere de 13.000 de noi cititori faţă de valul de măsurare anterior, conform cifrelor Studiul Naţional de Audienţă (SNA).

Sursa citată indică un număr de cititori mai mare de dublu în comparaţie cu România Liberă, care are 45.000 de cititori/ediţie, la nivel urban, şi o scădere de 2% faţă de perioada de măsurare anterioară. Adevărul înregistrează cifre identice cu valul anterior, 84.000 cititori/ediţie în urban. Performanţa EVZ este cu atât mai notabilă cu cât creşterea înregistrată în perioada iunie 2015-noiembrie 2016, de 15%, este cea mai mare înregistrată de vreo publicaţie de print măsurată de SNA. În aceeaşi categorie, a ziarelor top quality, o creştere interesantă punctează şi Jurnalul Naţional, +9% faţă de valul anterior şi o medie de 85.000/cititori pe ediţie, în mediul urban.

,,Românii vor reveni la cititul ziarului pe hârtie”

Echipa Evenimentul zilei mizează, în continuare, pe o prezentare obiectivă, rapidă şi de calitate a informaţiilor. De asemenea, un alt aspect important pentru redacţie o reprezintă subiectele în exlcusivitate care apar în fiecare ziar. Redactorul şef Simona Ionescu crede că aceste performanţe ne obligă să rămânem cei mai buni şi că românii, în ciuda tehnologiei avansate, vor reveni din ce în ce mai mulţi la cititul ziarului pe hârtie.,,Ne concentrăm la fel de tare, în continuare, pe ediţia de print. Românii vor reveni la cititul ziarului pe hârtie, exact cum au făcut-o toţi, de la europeni la americani, în ciuda tehnologiei avansate”.