Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Capitala, PARALIZATĂ de manifestații, greve și exerciții. Care sunt PUNCTELE FIERBINȚI - GALERIE FOTO

Autor: | | 5 Comentarii | 2390 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Bucureștiul este un oraș îmbâcsit, cu aer irespirabil, trafic haotic, oameni nervoși și, în general, prea puține lucruri sau locuri care să liniștească acest tumult. Pe parcursul zilei de marți, traiul „capitaliștilor” va fi încă și mai greu de atât, fiind anunțate două acțiuni masive de protest în buricul târgului și un exercițiu zgomotos în Gara de Nord din cauza căruia un bulevard întreg va fi blocat. Ca dezastrul să fie complet, controlorii de trafic aerian au intrat în grevă generală, astfel că doar un avion din trei va decola.

UPDATE GREVA CONTROLORI TRAFIC. Ora 9.30. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au amânat pentru câteva ore, procesul în care Regia Autonomă Administraţia Română a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA contestă în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian. Procesul era programat pentru 8.30, însă avocatul sindicaliştilor a solicitat o amânare de câteva ore, pentru a studia o cerere de intervenţie a Ministerului Transporturilor, ca parte în acest litigiu. Magistraţii au fost de acord şi au amânat dezbaterile pentru ora 13,30.

În faţa tribunalului sunt prezenţi aproximativ 30 de sindicalişti, îmbrăcaţi în tricouri cu sloganul: "Ne-aţi vândut pământul, urmează cerul?".

Mitingul Cartel Alfa

Cartel Alfa organizează, marţi, între orele 11:00 şi 15:00, la Palatul Parlamentului, un miting de protest faţă de prevederile proiectului Legii-Cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice. Conform anunţului Cartel Alfa, manifestanţii vor solicita Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, cameră decizională, să adopte şi să susţină amendamentele propuse de organizaţiile sindicale. Sindicatele din administraţia publică au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administraţia publică locală. Cartel Alfa susţine că, în lipsa acestor grile, practic, administraţia locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor către populaţie, prin criterii clare de salarizare, unitare pentru tot sistemul de administraţie, va fi la mâna, pixul şi interesele de moment ale celor de la putere. "Stabilirea nivelului salariilor de bază exclusiv de către aleşii locali, care nu au competenţa necesară în acest domeniu, fiind aleşi politic şi nu după competenţe, precum lucrătorii din domeniu, va duce la politizarea excesivă a funcţiei publice, la un nou val de discriminări în administraţia publică locală şi la menţinerea şi adâncirea haosului din sistem. Credem că această măsură propusă de partidul de guvernare prin Legea salarizării este doar un prim pas într-un program mai amplu de subordonare politică a actului administrativ, care va fi continuată prin procesul descentralizării, realizat în principal după considerente şi interese politice şi nu de eficienţă", se mai spune în comunicat.

Exercițiul din Gara de Nord

Poliţia Română organizează marţi un exerciţiu demonstrativ în Gara de Nord din Capitală şi în perimetrul exterior al acesteia. Potrivit IGPR, tema acestui exerciţiu este modul în care poliţiştii intervin în cazul unui apel prin care se transmite o ameninţare cu dispozitive explozive improvizate. Exerciţiul va avea loc în intervalul orar 11,00 - 13,00, iar autorităţile le recomandă cetăţenilor să nu intre în panică şi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi ale celorlalte forţe aflate la faţa locului. Pe timpul desfăşurării exerciţiului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Bulevardul Dinicu Golescu, în Piaţa Gării de Nord şi pe Calea Griviţei. De asemenea, accesul în Gara de Nord va fi restricţionat la intrarea "Coloane", precum şi în interiorul acesteia, în zona dintre intrarea "Coloane" şi "Biroul Informaţii", pe ambele culoare. În exerciţiu sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Poliţiei Transporturi, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, dar şi angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. De asemenea, vor participa reprezentanţi din cadrul SRI, DIICOT, Regionala CFR Bucureşti şi Autoritatea Feroviară Română.

Funcționarii protestează la Camera Deputaților

Simona Halep a plans la final! Galerie foto

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI