EVENIMENT inedit. NOAPTEA LILIECILOR, la Grădina Botanică

EVENIMENT inedit. NOAPTEA LILIECILOR, la Grădina Botanică Sursa foto: Arhiva EvZ

Astăzi, la Grădina Botanică din Cluj-Napoca are loc evenimentul : ”Noaptea Liliecilor”. Astfel, organizatorii doresc să popularizeze micile înaripate ce au fost sursă de inspiraţie pentru multe poveşti şi personaje, dar care de-a lungul timpului au fost privite de oameni cu teamă

”Noaptea Europeană a Liliecilor are rolul de a atrage atenţia publicului larg asupra periclitării populaţiilor de lilieci, prin activităţi interactive care urmăresc sensibilizarea publicului larg faţă de problemele actuale cu care se confruntă habitatele chiropterelor, legate de protecţia mediului şi a speciilor, educarea simţului ecologic, stimularea creativităţii, clarificarea miturilor legate de lilieci, încă prezente în opinia publică, dar şi un mod plăcut de petrecere a timpului liber”, anunță organizatorii citați de Agerpres.

În România trăiesc 32 de specii de lilieci, toate fiind protejate prin lege, unele dintre cele mai numeroase colonii din Europa fiind tot în ţara noastră, cu peste 100.000 exemplare în anumite peşteri protejate.

Programul evenimentului începe la ora 14,00 şi se termină la ora 22,00, timp în care se poate vizita o expoziţie de fotografie, iar în Foişorul Grădinii Japoneze vor avea loc diverse activităţi pentru copii. Va avea loc şi o prezentare despre lilieci, dedicată copiilor, atât în limba română, la ora 15,00, cât şi în limba maghiară la ora 15,30, urmată de o prezentare pentru adulţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziua se va încheia cu un traseu audio-vizual intitulat "Zburând cu liliecii" (18,00 - 21,00) şi cu Tornada liliecilor (20,00 - 22,00).

România a aderat prin Legea 90/2000 la Convenţia de la Londra, privind conservarea, adăpostul şi protecţia populaţiilor de lilieci din Europa.

Pe durata evenimentului intrarea în Grădina Botanică este liberă.

Evenimentul este organizat de Portalul Liliecilor din România, www.lilieci.ro, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, Grădina Botanică ”Alexandru Borza”, Institutul de Speologie ''Emil Racoviţă'', Asociaţia Natura Transilvaniei, Facultatea de Biologie - Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Muzeul Zoologic al UBB şi alte entităţi.