Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a declarat că subiectele pe care copiii le-au avut de rezolvat la Evaluarea Națională 2020, proba de Matematică, au fost “normale”, “după părerea specialiștilor” și că se putea lua 5-6.

<<După părerea specialiștilor au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 – 6 rezolvând aceste subiecte>>, a spus Barcari.

În replică, liderul ALDE spune că asta este o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban.

”Asta să fie „România educată” a dlui Iohannis?

Declarația unui oficial al guvernului Orban care spune că la Evaluarea Națională din acest an un elev ar fi putut lua, fără meditații, nota de 5-6 este recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc.

Adică guvernanții admit cu seninătate și fără nici un fel de jenă că în doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa din sistemul de educație publică. Declarația lor cinică vine în continuarea disprețului pe care îl afișează față de toți cei care nu sunt votanții lor, fie că sunt pensionari sau că sunt copii.

Oare oficialii guvernamentali vor să le transmită părinților că copii lor care sunt elevi nu au nici o șansă în viață dacă nu iau meditații? Că mersul la școală a devenit ceva decorativ care trebuie doar bifat?

Declarația de ieri este doar o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban sau “Guvernul Sfântu’ Așteaptă” cum îi spun cei care speră să mai facă ceva.

Dacă atât poate face actualul guvern, cea mai bună și mai rapidă soluție este să-și de rapid demisia, în speranța că vom găsi niște oameni cu scaun la cap care să pregătească și relansarea economică, și Bacalaureatul, și anul școlar care urmează”, a transmis CălinPopescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.