Evaluarea Națională. Corectarea răspunsurilor greșite. Ce trebuie să facă elevii

Evaluarea Națională. Corectarea răspunsurilor greșite. Ce trebuie să facă elevii Evaluarea Națională. Sursa foto: Arhiva EVZ

În data de 25 iunie are loc prima probă de la Evaluarea Națională, la limba și literatura română. În pregătirea pentru examen, Ministerul Educației a furnizat clarificări importante pentru elevii din clasa a VIII-a, explicând ce marcaje sunt acceptate în lucrările de examen și cum pot să-și corecteze răspunsurile pe care le-au greșit.

Totodată, Ministerul Educației a comunicat că a transmis către inspectoratele școlare informații specifice, destinate să fie transmise și explicate elevilor.

Evaluarea Națională. Cum corectezi la examen o greșeală la proba de limba română

Prin urmare, elevilor li se permite să sublinieze textul cu un creion sau stilou/pix albastru la proba de limba și literatura română și/sau maternă, sau să delimiteze propozițiile în frază.

În cazul în care apare o greșeală la proba de limba și literatura română și/sau maternă la Evaluarea Națională, un răspuns poate fi corectat prin tăierea unei linii orizontale peste litera scrisă în căsuță și scrierea literei corecte în dreapta căsuței.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă răspunsul a fost marcat cu X, acesta poate fi corectat prin tăierea unei linii orizontale peste marcajul X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

Evaluarea Națională

Evaluarea Națională, greșeli. Sursa foto: Ministerul Educației/ Facebook

Clarificări pentru examenul de matematică           

La proba de matematică, elevilor li se permite să marcheze pe figură și să completeze figurile cu creion sau stilou/pix albastru, sau să deseneze figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix albastru) în spațiul dedicat rezolvării problemelor.

De asemenea, în cazul în care elevii greșesc la această probă de la Evaluarea Națională, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea unei linii orizontale și încercuirea unei alte variante considerate corecte.

Greșeli Evaluarea Națională

Greșeli Evaluarea Națională. Sursa foto: Ministerul Educației/ Facebook

În cazul în care elevul reconsideră răspunsul încercuit inițial și optează pentru o altă variantă considerată corectă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului, situat în apropierea zonei cu cele patru variante de răspuns, mai precizează Ministerul Educației.