Evaluare națională 2022 pentru elevii claselor a VI-a. Părinții vor putea vedea lucrările copiilor
- Simona Suciu
- 25 mai 2022, 07:21
Elevii din clasele a VI - a vor susține două testări, miercuri și joi. Prima va cuprinde întrebări de limba și literatura română și engleză, iar cea de a doua le va testa cunoștițele la matematică, fizică și biologie.
Elevii din clasele a VI a vor susține în aeastă săptămână probele de evaluare națională. Miercuri 25 mai se va da testul la Limbă și Comunicare, iar joi, 26 mai testul la Matematică și Șiințe ale Naturii.
Această testare la nivel național are ca scop evaluare cunoștințelor pe care le-au acumulat elevii. Evaluarea nu este obligatorie, iar notele nu vor fi trecute în catalog.
Proba de limbă și comunicare va consta într-un test care va cuprinde întrebări de limba și literatura română și engleză. Proba de Matematică și Șiințe ale Naturii va cuprinde un test cu întrebări de matematică, fizică și biologie.
În cazul elevilor care au urmat cursuri în limba maternă, testul va urmări evaluare competențelor la disciplina matematică și sțiințe ale naturii, atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.
Cine corectează evaluările
Pentru fiecare test, elevii vor avea la dispoziție 60 de minute. După terminarea timpului de lucru, lucrările vor fi sortate în oridinea în care au fost împărțite în fiecare clasă și se vor organiza în pachete. Pachetele vor ajunge la Comisia de organizare și de administrare a Evaluării Naționale 2022 din unitatea de învățământ.
Testele la disciplina limbă și comunicare sunt evaluate din echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitate în limba si literatura română și celalalt cu specialitate într-o limba de circulație internațională.
În cazul elevilor care au studiat într-o limbă maternă, echipa de evaluare este formată din trei cadre didactice, unul cu specialitate în limba și literatura română, celalălat cu specialitate într-o limbă de circulație internațională și al treilea evaluator cu specialitate în limba și literatura maternă.
Testele la Matematică și Șiințe ale Naturii vor fi corectate de o echipă de trei profesori: matematică, fizică și biologie.
Părinții vor putea vedea lucrările
În timpul corectării testelor, evaluatorii nu vor nota rezultatele corecte, așa cum procedează la clasă, ci vor sublinia greșelile pentru a le evidenția și a le putea dezbate ulterior.
Corectarea testelor se realizează în termen de maxim șapte zile de la susținerea lor. În urma corectării, fiecare părinte sau reprezentat legal este invitat la școală unde i se prezintă rezultatele și modul de acordarea a codurilor. La sfărșit se întocmește un proces verbal care va trebui semnat de către părinte.