Evenimentul Zilei > Politica > Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan: „Viorica Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele!”
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan: „Viorica Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele!”

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan: „Viorica Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele!”

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a scris sâmbătă, pe pagina de Facebook, că prim-ministrul României „își pune miniștrii să-i traducă gafele”

În postarea sa de pe rețeaua de socializare, europarlamentarulpovestește episodul în care șefa Executivului de la București a cerut în Parlamentul European ca România să găzduiască o „agenție europeană” de combatere a atacurilor cibernetice, agenție ce există deja.

 

„Prim-ministrul Dăncilă își pune miniștrii să-i „traducă” gafele.
Marți, prim-ministrul Dăncilă a spus în plenul Parlamentului European că dorește ca România să găzduiască o „agenție europeană” de combatere a atacurilor cibernetice. I-am atras atenția că această agenție există deja, se numește Agenția UE pentru Securitate Cibernetică și are sediul în Grecia. Așadar, i-am cerut să clarifice pentru ce mai exact cere găzduirea”, scrie acesta pe Facebook.

Europarlamentarul de la PNL este de părere că ministrul Comunicaților a încercat să repare gafa comisă de Dăncilă.

„Răspunsul neconvingător a venit de la ministrul Comunicațiilor care ne spune că doamna Dăncilă vorbea, de fapt, despre Centrul de competențe european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică.
Or acest centru, a cărui bază legală nu este încă adoptată, ar urma să se ocupe îndeosebi de consiliere, educație, formare, inovare, adică mai mult de cercetare decât de acțiunea efectivă.
Agenție pentru prevenirea, detectarea și răspunsul la atacurile cibernetice, adică ceea ce cerea doamna Dăncilă, este ENISA și e la Atena.
Așă, că data viitoare, o rog pe doamna prim-ministru să înțeleagă mai bine ceea ce cere pentru România sau să-i lase pe alții să vorbească. Altfel creăm confuzii penibile la nivel european”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare a lui Siegfried Mureșan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: