Evenimentul Zilei > Actualitate > Europarlamentarul Cristian Bușoi spune totul despre vaccinarea antigripală: Vă protejați
Europarlamentarul Cristian Bușoi spune totul despre vaccinarea antigripală: Vă protejați

Europarlamentarul Cristian Bușoi spune totul despre vaccinarea antigripală: Vă protejați

Eurodeputatul Cristian Bușoi PNL, coordonator al programului de Sănătate al UE, EU4Health, susține  vaccinarea împotriva virusului gripal pentru protejarea sănătății individuale și colective.

Eurodeputatului român, Cristian Bușoi, a participat la reuniunea miniștrilor sănătății din UE, alături de comisarii europeni Margaritis Schinas și Stella Kyriakides și președinția germană a Consiliului, reprezentată de ministrul sănătății, Jens Spahn.

„Vaccinarea înainte de debutul sezonului gripal este cea mai puternică armă pe care o avem pentru a diminua presiunea enormă de pe umerii sistemelor sanitare din Uniune. Este una dintre concluziile în urma întâlnirii cu miniștrii Sănătății din UE, la care am participat astăzi împreună cu vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, comisarul pe Sănătate, Stella Kyriakides și Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, țară care deține președinția UE.

Promovarea vaccinării și dezvoltarea de noi vaccinuri eficiente și sigure sunt puncte importante și în Programul de Sănătate al UE pentru care sunt responsabil și care va merge luna viitoare la votul final în Parlament, unde sper că vom obține un buget majorat peste cele 1,7 miliarde de euro stabilite de Consiliul European. Până să intre în vigoare acest program, fiecare dintre noi poate ajuta sistemul de sănătate dacă este responsabil și se protejează împotriva gripei sezoniere.

Aveți încredere în medicii dumneavoastră de familie, cereți-le informații despre vaccinul antigripal și imunizați-vă! Vă protejați astfel pe dumneavoastră, pe cei dragi dumneavoastră și ajutați medicii care fac în această perioadă eforturi imense în lupta cu COVID-19”, este îndemnul adresat de Cristian Bușoi cetățenilor români și europeni.

Prin programul „UE pentru sănătate”, Comisia Europeană a propus alocarea a 9,4 miliarde de euro în consolidarea sistemelor de sănătate. Pentru acest program, finanțarea ar trebui să provină parțial de la bugetul UE (1,7 miliarde EUR) și parțial prin intermediul veniturilor alocate externe, care provin din operațiunile de împrumut ale Uniunii, astfel cum sunt prevăzute în Regulamentul privind Instrumentul UE de redresare economică (7,7 miliarde EUR). Pentru niciunul dintre obiectivele menționate în program nu va exista o alocare prealabilă.

La Consiliul European din 17-21 iulie, când s-a ajuns la un acord privind un amplu plan de 1.824 de miliarde de euro (CFM 2021-2027 și Next Generation EU) s-a decis tăierea masivă a 7,7 miliarde de euro a fondurilor destinate sănătății din planul de recuperare Next Generation EU.