Europarlamentarii români de extremă dreapta, cei mai activi în online

Europarlamentarii români de extremă dreapta, cei mai activi în online Parlamentul European. Sursa foto: EVZ

România. În prima săptămână a noului mandat al Parlamentului European, europarlamentarii români au fost deosebit de activi în comunicare. În tot acest timp, aceștia au generat aproape o mie de postări.

Aproape un sfert dintre aceste comunicări sunt ale eurodeputatei SOS Diana Șoșoacă, care rămâne lider incontestabil în ceea ce privește intensitatea comunicării, așa cum a fost și luna trecută.

Pe locul doi se situează Gheorghe Piperea, cu un volum de comunicare de sub jumătate comparativ cu Șoșoacă, menținându-și astfel poziția secundă în clasament.

În schimb, Claudiu Târziu a înregistrat o creștere față de luna anterioară și se află acum pe locul trei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Momentele în care europarlamentarii români au comunicat cel mai mult

Cel mai intens volum de comunicare a fost înregistrat pe 18 iulie, ziua scrutinului pentru realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Cu toate acestea, atenția a fost captată în mare parte de controversa legată de eurodeputata Diana Șoșoacă, care a fost escortată din sala de ședințe de către forțele de ordine.

Acțiunile și declarațiile ei au fost amplu documentate pe pagina sa de Facebook, iar mulți alți eurodeputați au comentat acest incident.

Diana Șoșoacă în Parlamentul European

Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Sursa foto: captură video

Un alt moment semnificativ în creșterea volumului de comunicare al eurodeputaților a avut loc pe 16 iulie.

În această zi a început prima sesiune plenară a Parlamentului European și a marcat debutul noului mandat.

Atunci, majoritatea europarlamentarilor români au discutat despre activitățile și proiectele lor, iar Diana Șoșoacă a făcut multiple comunicări despre primul său live din plen.

Temele centrale despre care au vorbit europarlamentarii români

Temele principale în comunicarea eurodeputaților români includ termeni instituționali sau direct legați de activitatea lor, precum „Parlamentul European” și „Strasbourg”.

De asemenea, se observă o frecventă menționare a formațiunilor politice pe care le reprezintă, cum ar fi „UDMR” și „Partidul Popular European”, precum și a evenimentelor extra-politice, cum ar fi Jocurile Olimpice și decesul lui Nicu Covaci.

Parlamentul European

Parlamentul European. Sursă foto: Facebook

Numele Dianei Șoșoacă, frecvent invocat în postări

„Diana Șoșoacă” apare de asemenea frecvent în postări, datorită menționării raportărilor externe despre activitățile sale pe pagina sa de Facebook, cât și a comentariilor altor colegi referitoare la acțiunile sale.

În perioada analizată, cele mai frecvent abordate domenii de către europarlamentarii români au fost Europa, politica internă, războaiele și conflictele militare, precum și politica globală.

De asemenea, s-a observat o tendință în creștere de a aduce în discuție subiecte legate de economie, potrivit Informat.