Europa și-a julit coatele în tentativa de a frâna „mastodontul” Google. Va reuși America imposibilul?

Europa și-a julit coatele în tentativa de a frâna „mastodontul” Google. Va reuși America imposibilul?

Precedentul există

Pe de altă parte însă, oficialii UE se plâng în mod repetat că trebuie să rezolve ceea ce SUA ar fi trebuit să rezolve de mult în câmpul de bătălie al companiilor sale tech. În ciuda reputației sale de legiuitor forte, Margrethe Vestager, comisarul UE pentru concurență, a declarat în mod repetat că spargerea giganților tech poate fi o măsură doar în ultimă instanță.

Reticența înaltului oficial european provine nu numai din dificultatea de a sparge monopolurile conform actualei etape a legislației UE (o propunere legislativă care să ușureze procesul de spargere a unei companii este așteptată în curând), ci și pentru că Europa nu dorește să piardă capital politic prin a face ceea ce consideră că trebuia făcut de către americani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, aât Marea Britanie cât și Australia au finalizat cercetări de anvergură cu privire la Google, în special legate de impactul său asupra industriei de media și advertising. În Australia, autoritatea antitrust pregătește un cod de comportament obligatoriu care să ceară Google și Fcebook să plătească conținut news publisher-ilor. Vara aceasta, autoritatea pentru concurență din Marea Britanie a recomandat Parlamentului să solicite Google să facă datele sale disponibile motoarelor de căutare rivale și să își restrângă abilitatea de a fi motorul de căutare implicit pe aparate smartphone și în browsere. Oficialii ambelor țări au declarat că s-au consultat cu Statele Unite cu privire la studiile de piață și la recomandările lor.

Sursa: Politico