Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Tomac: “Moțiunea de cenzură va pica. PNL și Klaus Iohannis nu-și doresc crearea unei noi majorități”
Eugen Tomac: “Moțiunea de cenzură va pica. PNL și Klaus Iohannis nu-și doresc crearea unei noi majorități”

Eugen Tomac: “Moțiunea de cenzură va pica. PNL și Klaus Iohannis nu-și doresc crearea unei noi majorități”

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, acuză PNL de dublu limbaj, explicând că liberalii spun că luptă împotriva PSD dar în realitate nu își asumă această poziție. Liderul PMP este sigur că moțiunea de cenzură a PNL va pica pentru că, de fapt, liberalii și președintele Klaus Iohannis nu-și doresc crearea unei noi majorități.

Prezenți la Constanța, la ședința de alegeri a Consiliului Executiv Județean al PMP , în care Claudiu Palaz a fost reales președinte al organizației județene pentru u nou mandat de patru ani, mai mulți lideri ai partidului au atacat dur nu numai Alianța PSD-ALDE ci și PNL “Un partid de yesmeni este un partid precum PSD-ul care devine un partid toxic. In locul unor lupte de putere in interiorul partidului vă propun să ne luptăm cu puterea toxică pe care o reprezintă astăzi alianța PSD-Alde. Categoric, adversarul PMP, singurul partid de opoziție, restul doar mimează opoziția, rămâne PSD”, a transmis, de la tribună, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu

Președintele organizației județene a PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache a fost și mai dur atacând și la stânga și la dreapta. “Astăzi suntem între doi coloși, un colos de infractori, Dragnea și PSD, și un colos de escroci, PNL. Sunt escroci pentru că acum o săptămână mergreau cu listele în mână prin parlament, se milogeau de noi să votăm moțiunea. Apoi au ieșit împreună pe toate canalele spunând că ei și USR au semnat acele liste”, le-a povestit, Cătălin Cristache, celor 300 de delegați din filialele PMP, precizând că “suntem singurul partid din parlament care face opoziție”. Președintele executiv  Eugen Tomac  i-a confirmat spusele. “Mă deranjează faptul că atunci când PNL-ul face front comun cu PSD-ul  împotriva noastră nu consideră că PSD-ul face abuzuri”, a spus liderul PMP.

Eugen Tomac a mai adăugat că PMP va vota moțiunea de cenzură împotriva guvenrului Mihai Tudose inițiată de PNL, “dar vom spune că, atâta timp cât PNL-ul nu vine cu un candidat pentru funcția de premier care să își asume formarea unei noi majorități, e ca și cum ne ducem la un examen pe care știm că îl picăm”. El este sigur că “moțiunea va pica, din păcate, nu pentru că nu există suficiente voturi ci pentru că, pur și simplu, PNL-ul și președintele Iohannis nu-și doresc crearea unei noi majorități. Ne-a deranjat acest limbaj dublu pe care îl are PNL-ul. La TV vine și spune că luptă impotriva PSD-ului, în realitate nu este pregătit să își asume o luptă reală împotriva PSD-ului… Faptul că în PNL există o reticență puternică în a dialoga cu președintele Traian Băsescu îi costă pe ei, nu pe noi”.