Eu nu mi-s Miss Olanda

Eu nu mi-s Miss Olanda Sursa foto: Arhiva EVZ

Ultimile zece zile păreau să fie încărcate de evenimente triste pentru membrii comunității internaționale LGBTQ+. Și nu numai pentru ei, ci și pentru fanii personalităților lovite de necazuri.

Mai întâi, celebrul cântăreț latino Ricky Martin, care în urmă cu 20 de ani, cu al său ” Livin' La Vida Loca” făcea ca doamnele și domnișoarele să adoarmă cu el în gând, doamne și domnișoare care au rămas siderate când au aflat că s-a... măritat. Acum, Ricky Martin divorțează de soțul său, după nu mai puțin de șase ani de căsnicie. Unde dragoste nu mai e... Dumnezeu să le dea sănătate celor patru copii pe care îi au, din mame surogat, iar lor, părinte unu și părinte doi, minte în cap să-i crească și să-i îngrijească, așa cum s-au angajat.

Cea de-a doua veste rea a venit din Olanda. De astă dată nu este vorba despre necazuri în dragoste, ci în carieră. Mark Rutte, premierul Olandei, cel mai longeviv prim-ministru al Țărilor de Jos, de când se măsoară lungimea mandatelor în Țările de Jos, a fost nevoit să demisioneze. Coaliția de patru partide condusă de premierul Rutte nu a căzut de acord asupra limitării numărului de imigranți în Olanda. Reamintim că în urmă cu câțiva ani, fostul premier Mark Rutte s-a căsătorit oficial, devenind și el... nevastă. Din fericire, aici căsătoria nu s-a destrămat în urma eșecului în cariera politică. În acest caz, dragoste e...

Și pe când norii tot părea că se adună, deodată a răsărit soarele și i-a împrăștiat. Tot din Olanda. Mai exact, soarele a răsărit brusc din localitatea Leusden, situată la aproximativ 60 de kilometri sud-est de capitala Amsterdam. Și anume: o transsexuală a fost încoronată în premieră "Miss Ţările de Jos". Dacă nu s-ar fi petrecut în Olanda, am fi spus că știrea este de un misoginism crunt.  După ce că bucătăresele cele mai bune sunt bărbații, după ce că sunt destui oameni care au un frate soră la spital, după ce că bărbații întrețin curățenia mai bine decât femeile de serviciu, nici de titlul de ”Miss” să nu mai aibă parte  femeile?

Ne puteți urmări și pe Google News

Alegerea aceasta în premieră, mi-a amintit de un vechi banc, atât de popular în urmă cu 40 de ani încât a intrat în folclor. Bulă se întorcea cu taică-său de la serbarea de sfârșit de an școlar. Toți colegii, premianți, cu coronițe pe cap. Doar Bulă cu nimic. Rămăsese corigent. La un moment dat, pe lângă ei trec trei fete foarte frumoase și Bulă își întreabă părintele: ”Tată, de astea cine are parte?” Atunci, taică-său crede că a venit momentul să-l dojenească și-i răspunde: ”Premianții, Bulă, premianții!”

Când s-au transmis pe televizor imaginile de la concursul de miss din Olanda, cu tânărul transgender bucurându-se de succes, aplaudat în rândul doi de niște tinere foarte frumoase care pierduseră competiția, eram pe o terasă cu niște prieteni, așteptând în fața unei halbe, răcoarea serii. La masa de alături erau cinci tineri zdraveni. Cred că erau sportivi de performanță. Se uitau și ei la televizor, când unul a comentat: ”Bă, să le rămână premianților miss ăsta. Noi ne mulțumim cu proastele alea din spate, care au pierdut.”

Atunci m-au năpădit amintirile. Adolescent fiind, eram îndrăgostiti lulea de o fată foarte frumoasă, colegă cu mine de an, care a și ieșit miss boboc. Pe lângă faptul că era foarte frumoasă, mai era și premianta clasei, așa că eu, corigent la martematică, nu aveam nicio șansă să-mi arunce o privire măcar. La naiba. M-am născut prea devreme. Să fi fost și la noi un concurs de misss ca-n Olanda. Să câștige titlul un transgender pe care să-l ia premianții. Eu să mă mulțumesc cu ”proasta” care pierduse.

Urmăriți varianta video a editorialului, AICI.