Evenimentul Zilei > Politica > Este Hotărâre de Guvern. De când trec școlile la cursuri online. Cui recomandă masca
Este Hotărâre de Guvern. De când trec școlile la cursuri online. Cui recomandă masca

Este Hotărâre de Guvern. De când trec școlile la cursuri online. Cui recomandă masca

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti că, în cazul în care la Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone.

Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a precizat premierul, în cadrul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, scrie Agerpres.

La ora transmiterii acestei știri, în Capitală are loc un protest în Piața Universității împotriva purtului măștii. Câteva sute de persoane anti – COVID, scandează „libertate” și jos Guvernul”.

Primul-ministru Ludovic Orban le-a transmis protestatarilor sa poarte masca de protectie, pentru ca este mai usor decat sa ajunga la masca de oxigen sau la ventilatie mecanica.

„Să poarte masca dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porți masca din asta decât să ajungi să ai nevoie de masca de oxigen sau de ventilație”.

Premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar că forțele de ordine se feresc de intervenții la astfel de evenimente.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendați în conformitate cu legea. (…) Asta este o tema absurdă, să protestezi împotriva măștii, chiar mi se pare ceva… în condițiile în care este demonstrat științific că masca este un mijloc de protecție. E că un protest împotriva sănătății publice. Un gest lipsit de noimă”, a mai declarat premierul.

Premierul Ludovic Orban, care sâmbăta a efectuat un control la Direcția de Sănătate Publică (DSP) a municipiului București fost întrebat și despre carantinarea Capitalei. Acesta a răspuns că: „Obiectivul nostru este să nu ajungem în situația asta”.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: