Evenimentul Zilei > Sport > Este dezastru la FCSB înaintea celui mai important meci. Soluție disperată cerută de oficiali
Este dezastru la FCSB înaintea celui mai important meci. Soluție disperată cerută de oficiali

Este dezastru la FCSB înaintea celui mai important meci. Soluție disperată cerută de oficiali

Meciul cu Slovan Liberec pare unul imposibil pentru cei de la FCSB.

UPDATE: Cei de la FCSB au cerut oficialilor UEFA să amâne meciul cu Slovan Liberec. Este posibil ca și jocul de campionat cu Poli Iași să nu se dispute.

„Este clar că partida celor de la FCSB cu Politehnica Iaşi este legată de reacţia pe care o va avea UEFA, probabil în orele următoare, faţă de ceea ce s-a petrecut la FCSB. În această dimineaţă ei s-au testat la clinica autorizată de UEFA şi aşteaptă rezultatele în cel mai scurt termen. În funcţie de rezultate, vom vedea probabil o decizie de la forul european şi mai departe această decizie va avea un impact asupra partidei din Liga I.

Din ceea ce am vorbit cu cei de la FCSB, am înţeles că în cursul zilei de marţi au transmis o cerere de amânare la forul european, cu două zile, aşa cum prevede regulamentul. Ceea ce înseamnă că există şanse ca această partidă să se dispute în funcţie de situaţie. Este posibil să se dispute sâmbătă”, a anunțat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Pro X.

FCSB va evolua, joi, pe teren propriu, în turul al 3-lea preliminar al Ligii Europa, împotriva cehilor de la Slovan Liberec. Meciul este decisiv pentru calificarea în play-off, dar din câte se pare, „roș-albaștrii” au șanse minime de succes, din cauza problemelor create de coronavirus în lotul pregătit de Toni Petrea. Oficialii echipei finanțate de Gigi Becali au trimis lotul la UEFA:

Portari: Straton, Ducan, Udrea, Niga, Vlad;

Fundași: Crețu, Panțîru, Briceag, Miron, Cristea, Perianu, Pantea;

Mijlocași: Simion, Moruțan, Vînă, Ion, Olaru, Pandele, Horșia, F. Tănase, Popescu

Atacanți: Coman, Buș, Petre, Man, Buziuc

Din acest grup, doar nouă juctăroi sunt disponibili în acest moment. FCSB mai poate adăuga 2 fotbaliști pe listă până la finalul acestei zile.

Buș, Miron, Miron, Crețu, Vlad, Moruțan, Coman, Buziuc, Pandele, Vână sau Briceag n-au participat la testele efectuate astăzi, pentru că ei au ieșit pozitivi și ieri. Florin Tănase este singurul al cărui test a fost negativ, conform gsp.ro.

Un fost jucător este pesimist

În aceste condiții, în care FCSB are lotul ciuruit de indisponibilități, fostul fotbalist Vivi Răchită consideră că „roș-albaștri” nu au șanse să-i elimine pe cei de la Slovan Liberec. „Nu văd nicio speranță. E dificil, eu cred că nu avem șanse. Nu mai găsim o echipă ca sârbii ăia (n.red. Backa Topola), cu un asemenea portar pe lângă care au trecut toate mingile. Slovan este de un alt calibru. Ar conta enorm amânarea meciului, dacă ar reveni măcar fundașii centrali ar fi perfect”, a declarat Răchită la Pro X.

El l-a luat peste picior pe Ștefan Cană, fundaș central adus în regim de urgență de cei de la FCSB, de la Farul Constanța (liga a 2-a), acolo unde fusese împrumutat. „Este foarte greu să te bați cu cei de la  Slovan Liberec cu Cană. Măcar cu pahar cu picior dacă aveai, era altceva”, a mai afirmat Vivi Răchită.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: