Este cel mai scump restaurant din lume și foarte puțini oameni au șansa să mănânce aici. Senzațiile sunt unice

Coreea de Sud se implică economic în Africa; foto: arhivă EVZ

Cel mai scump restaurant din lume se bazează pe câteva concepte unice și a fost creat într-o destinație celebră din Europa. Oferă senzații ce nu mai pot fi întâlnite în alt loc.

Paco Roncero, bucătar de renume mondial, a construit un univers gastronomic bazat pe experiențe multisenzoriale unice. Filozofia sa? Să ofere preparate clasice, familiare, un nou potențial prin utilizarea tehnologiei inovatoare. Rezultatul este o bucătărie de avangardă, iar la restaurantul Sublimotion se oferă o performanță gastronomică unică în felul ei, pe care clienții se pot delecta la propriu.

După ani de zile în care a căutat să aducă noi senzații în gastronomie, bucătarul cu două stele Michelin a lansat Sublimotion, în 2014. Situat la Hard Rock Hotel de pe insula Ibiza din Spania, restaurantul este o experiență exclusivistă și, mai ales, inovatoare. Acesta se prezintă ca un „spectacol gastronomic”, conceptul fiind acela de a spori plăcerea de a lua masa într-un restaurant prin intermediul unui spectacol orbitor.

foto: Twitter

„Un nou spectacol artistic care încearcă să asocieze bucătăria de înaltă clasă cu teatrul”, explică bucătarul. „Acest spectacol gastronomic primește 12 invitați pe seară într-un spațiu unic în care pot trăi noi emoții”. Pentru a face acest lucru, bucătarul colaborează cu cei mai mari designeri, ingineri, regizori, compozitori și artiști de efecte speciale care lucrează în prezent. Este o experiență senzorială unică, care va costa în jur de 2.400 de euro de persoană.

Cel mai scump restaurant din lume oferă senzații unice

Rezultatul este un banchet de 3 ore care face o călătorie vizuală și muzicală prin diferite timpuri, locuri și stadii de emoție. Unele scene includ prezența pe fundul oceanului, un cabaret sexy din secolul al XX-lea și apoi o cină futuristă cu prietenii în 2050.

Masa în sine este digitală și se va transforma în timp ce mâncați. Cu această experiență de realitate augmentată și virtuală, puteți fi literalmente transportat în orice peisaj, cum ar fi munți, păduri, vulcani sau într-o scenă futuristă pe care nu ați văzut-o niciodată, conform atlys.com.

Bucătarul a dezvoltat acest concept în timp ce conducea un atelier culinar la Casino de Madrid în 2012. El a recunoscut că oaspeții erau interesați de gastronomie și de legătura acesteia cu toate cele 5 simțuri.