Este alertă internațională. Obiectele uzuale din casă care vă pot îmbolnăvi rău. Abia acum s-a aflat

Este alertă internațională. Obiectele uzuale din casă care vă pot îmbolnăvi rău. Abia acum s-a aflat

Oamenii de știință de la Universitatea Ebraică din Ierusalim avertizează că riscul tot mai mare de poluare cu plumb determină ca acest produs toxic să ajungă în oasele noastre.

Cercetătorii au anunțat, în urma unui studiu, că efectele nocive ale metalelor din dispozitivele electronice, baterii sau panouri solare pot afecta grav sănătatea populației.

Experții au atras atenția asupra faptului că industrializarea din lumea de astăzi are un impact direct negativ asupra a ceea se întâmplă în corpul uman, chiar dacă mulți dintre oameni nu cred că suntem expuși direct acestor poluanți, potrivit Independent. Cercetătorii au examinat rămășițele umane dintr-un cimitir din centrul Italiei, care a fost folosit timp de 12.000 de ani. Ei au descoperit, că odată cu începerea și creșterea producției mondiale de plumb, la fel s-a mărit și rata de absorbție a plumbului la oameni.

Specialiștii spun că poluarea cu metale are implicații majore asupra sănătății publice

Oamenii de știință au comunicat faptul că studiul lor asupra efectelor toxice ale poluării cu metale are implicații majore asupra sănătății publice, având în vedere creșterea prognozată a producției de plumb și a altor metale, substanțe care se regăsesc în dispozitivele electronice, baterii, panouri solare și turbine eoliene. Un mare impuls al producției de plumb s-a produs în urmă cu 2.500 de ani, odată cu apariția monedelor și atingând apogeul în perioada romană. Apoi, în Evul Mediu, procesul a fost din nou în creștere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această documentare privind poluarea cu plumb, de-a lungul istoriei umane indică faptul că, remarcabil, o mare parte din dinamica creșterii producției de plumb este reprodusă în expunerea umană. Astfel, poluarea cu plumb la om a urmat îndeaproape ratele de creștere a producției de plumb", a spus profesorul Yigal Erel, autorul principal al studiului, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel. Studiul arată că expunerea la plumbul toxic la oameni, în special la copii, are loc prin dietă, poluarea aerului și a solului. Însă, un mare pericol vine și de la "cererea tot mai mare de metale folosite la fabricarea dispozitivelor electronice, potrivit Eurek Alert.