Escroci români la Târgul de Carte de la Leipzig. Înșelătoria nu a durat prea mult

Escroci români la Târgul de Carte de la Leipzig. Înșelătoria nu a durat prea mult Sursa foto: Ahmad Ardity/ Pixabay

Escrocii români au fost și ei prezenți la Târgul de Carte de la Leipzig, care și-a deschis porțile săptămâna trecută. Numai că, aceștia nu erau deloc interesați de cărți, ci de cum să fure bani de la cei prezenți.

Un grup format din șapte membri, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, toți de origine română, au luat cu ei planșete și s-au plimbat prin sălile de expoziție la ora prânzului la Târgul de Carte.

S-au amestecat printre pasionații de literatură și au început să-și pună în aplicare înșelătoria.

Târgul de Carte de la Leipzig, vizat de escrocii români

Sâmbătă, peste 40.000 de persoane au participat la expoziția în care aproximativ 2.000 de editori din 40 de țări și-au prezentat noile lor lansări la târgul de carte.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Se prefăcuseră că strângeau donații în numele unei asociații pentru copiii surdo-muți”, potrivit poliției din Leipzig.

Inițial, înșelătoria a avut succes. Asta până când participanții au început să devină suspicioși și au sunat la poliție. Deoarece târgul avea un dispozitiv de securitate special, ofițerii au sosit rapid și i-au prins pe escroci în flagrant.

Poliția a confiscat mai multe formulare de donații care fuseseră deja completate.

Escroci

Sursa foto: arhiva EVZ

Toți cei șapte români au fost expulzați

Poliția le-a verificat și mașinile celor șapte români, găsind în interior o sumă de bani de trei cifre, care a fost confiscată. Poliția este în prezent în curs de investigare a fraudei.

Toți cei șapte indivizi implicați în înșelătoria de la Târgul de Carte de la Leipzig au fost expulzați.

Poliția atrage atenția asupra escrocilor care folosesc planșete. Acestea sunt adesea folosite pentru a ascunde furtul fizic de bani din portofelele victimelor, în timp ce persoana nevinovată este distrasă completând lista de donatori.

Poliție Germania

Sursa foto: Karinhamich | Dreamstime.com

Lista era, de obicei, pregătită anterior cu nume false, cu scopul de a crea un sentiment fals de siguranță pentru cei vizați și pentru a părea credibilă, potrivit Bild.