O escrocherie incredibilă s-a petrecut la o companie aeriană, acolo unde mai mulți angajați au pus la cale un plan prin care au câștigat bani.
Escrocherie de zile mari la o companie aviatică. Mai mulți angajați ai celor de la Thai Airways și-au întocmit certificate de deces. Bineînțeles, actele erau false. Au recurs la acest tertip pentru că astfel familiile lor au putut să încaseze ajutoare financiare oferite de companie. Culmea tupeului, acești angajați au continuat să meargă la muncă. Și înainte, dar și după ce escrocheria a fost descoperită. Ei își desfășoară activitatea obișnuită și în prezent și primesc salariu, bonusuri și servicii medicale decontate.
Certificatele de deces erau false, numărul deceselor se înmulțiseră în ultimii ani
Acest lucru a fost posibil datorită unor avocați care au reușit să suspende concedierile dictate de oficialii Thai Airways. În urma unei anchete interne efectuate în cadrul companiei s-a descoperit că membrii unei organizații sindicale au depus la companie certificate false de deces. Astfel, ei au încasat ajutoare consistente pentru înmormântare. Banii respectivi proveneau dintr-un fond special al sindicatului, conform airlive.net.
Nici nu a fost greu de descoperit această fraudă incredibilă. Pentru că în ultimii ani „încetaseră din viață”, în acte, mai mulți membri decât în mod obișnuit. „Sindicatul a constatat că numărul membrilor care depun cereri pentru indemnizația de înmormântare a crescut în mod suspect în decursul ultimilor ani”. A declarat reprezentantul sindicatului păgubit de escroci, Weerayut Thuankong.
Escrocherie de zile mari la o companie aviatică. Mulți angajați au beneficiat de ajutor de înmormântare
„Am verificat actele depuse și am constatat că certificatele de deces păreau să fie false. Ne-am dat seama imediat că este ceva în neregulă cu acele acte. Mai mult, persoanele declarate decedate continuau să vină la muncă”. A mai afirmat oficialul, povestind despre această escrocherie de proporții. Povestea a început în anul 2013 și a continuat până de curând, atunci când buba s-a spart. Paguba se ridică la aproximativ 500.000 de dolari, după cum au mai anunțat oficialii