Evenimentul Zilei > International > Erdogan lansează un nou val de ARESTĂRI în universitățile din Turcia
Erdogan lansează un nou val de ARESTĂRI în universitățile din Turcia

Erdogan lansează un nou val de ARESTĂRI în universitățile din Turcia

Regimul lui Erdogan continuă represiunile împotriva presupușilor autori ai puciului ratat care a avut loc în Turcia pe 15 iulie 2016.

Parchetul turc a ordonat arestarea a 87 de persoane, având legături cu Universtitatea din Istanbul, în cadrul anchetei care îi vizează pe partizanii clericului Fethullah Gülen, acuzat de Erdogan că apus la cale lovitura de stat militară din iulie anul acesta.

Potrivit CNN Turk, poliția a efectuat percheziții în întreaga Turcie. Printre suspecții căutați figurează liderul unui mic partid politic și numeroși profesori din universități.

Ultimele operațiuni ar viza structura universitară legată de „organizația teroristă gülenistă”, potrivit agenției Anadolu, care a folosit termenii regimului Erdogan.

În jur de 36.000 de persoane se află în spatele gratiilor în Turcia, așteptând să fie judecați, iar peste 100.000 de funcționari, printre care numeroși militari, au fost demiși sau suspendați în cadrul anchetei legate de puciul ratat din 15 iulie 2016, în timpul căruia au murit 240 de oameni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: