Dictatura lui Erdogan a ajuns în școală. Noua curriculă școlară definește jihadul ca fiind ”iubirea națiunii tale”și renunță la teoria darwinistă

Dictatura lui Erdogan a ajuns în școală. Noua curriculă școlară definește  jihadul ca fiind ”iubirea națiunii tale”și renunță la teoria darwinistă

Turcia se transformă de la o zi la alta, sub conducerea dictatorului Erdogan care transformă țara după chipul și asemănarea sa. Astfel, noua curriculă școlară va scoate teoria evoluționismului darwinist și va introduce conceptul de jihad ca iubirea de patrie decât un război sfânt.

 Ministrul Educației, Ismet Yilmaz, a declarat, luni, că noua curriculă din planul de învățământ va include conceptul de jihad ca fiind patriotic decât un război sfânt în timp ce se va renunța la teoria evoluționistă a lui Darwin, potrivit RT.com.

”Jihadul este un element al religiei noastre; este în religia noastră ... datoria Ministerului Educației este de a învăța în mod corect fiecare concept. De asemenea,  datoria noastră este  să corectăm lucrurile percepute, văzute sau învățate greșit”, a spus oficialul turc.

Potrivit acestuia, ”sensul real al jihadului este iubirea națiunii noastre”, care  va fi inclus în lecțiile despre legea islamică și științele religioase de bază.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Ceea ce spune Profetul nostru [Muhammad] este că, în timp ce ne întoarcem de la un război, mergem de la un mic jihad la un mare jihad. Ce este acest jihad mare? Este de a servi societatea noastră, de a crește bunăstarea, de a asigura pacea în societate, pentru a servi nevoilor societății, cel mai ușor lucru este să lupți, să lupți, abilitatea este cea dificilă, care este să asigure pacea și liniștea ”, a adăugat Ismet Yilmaz.

 Deși termenul jihad este adesea tradus ca ”război sfânt”, învățătorii musulmani îl definesc drept o luptă personală împotriva păcatului.

Informațiile despre încercarea de lovitură de stat care a eșuat anul trecut, care a dus la o represiune la nivel național de către guvernul președintelui Erdogan, vor fi de asemenea incluse în curriculum, potrivit lui Yilmaz. Ziua încercării de lovitură de stat, 15 iulie, a fost numită oficial ”Ziua Democrației și Unității Naționale”.

”Când subiectul câștigării democrației este acoperit în clasele de științe sociale, vom dori ca Ziua Unității Naționale din 15 iulie să fie acoperită și ea”, a spus Yılmaz.

Comentariile lui Yilmaz vin după ce șeful consiliului educațional al Ministerului Educației din Turcia, Alpaslan Durmus, a anunțat luna trecută, că noul curriculum ar exclude și referințele la Charles Darwin și la teoria evoluției sale.

Adresându-se deciziei de eliminare a lui Darwin din manuale școlare, Yilmaz a spus că se face ”pentru că este deasupra nivelului studenților și nu este direct relevant”.

Noul curriculum va fi lansat în acest an școlar și se va extinde și la alte clase, în anul școlar 2018-2019.