Evenimentul Zilei > International > ERDOGAN arestează echipa de PEŢITORI din TURCIA a lui Fethullah Gulen
ERDOGAN arestează echipa de PEŢITORI din TURCIA a lui Fethullah Gulen

ERDOGAN arestează echipa de PEŢITORI din TURCIA a lui Fethullah Gulen

Regimul Erdogan din Turcia a emis luni mandate de arestare pentru 106 persoane despre care se crede că ar fi aranjat căsătorii pentru susţinători ai reţelei clericului Fethullah Gulen.

Deja 62 de suspecţi au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni a poliţiei din Turcia desfăşurate la Istanbul şi în alte 20 de provincii. Forţele de poliţie se află pe urmele celorlalţi suspecţi, transmit agenţiile de presă.

Ei sunt suspectaţi că ar fi ajutat la organizarea unor căsătorii aranjate pentru membri ai reţelei lui Fethullah Gulen. Oficialii turci spun că reţeaua Gulen monitorizează îndeaproape vieţile personale şi profesionale ale unor susţinători, inclusiv educaţia, carierele şi căsătoriile lor.

Poliţia şi serviciile de informaţii turce i-au identificat pe suspecţi într-o operaţiune comună pe baza conversaţiilor urmărite pe ByLock, o aplicaţie de mesagerie criptată folosită în mod obişnuit de susţinătorii lui Gulen, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei.
Reţeaua lui Fethullah Gulen este acuzată de orchestrarea loviturii militare eşuate din 15 iulie anul trecut din Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Istanbul, relatează Reuters.

Turcia a identificat 215.092 de utilizatori ai ByLock şi a lansat o investigaţie în cazul al 23.171 dintre ei, a anunţat Ministerul de Interne anul trecut.

Peste 50.000 de persoane, inclusiv oficiali ai serviciilor de securitate, angajaţi ai armatei şi funcţionari publici au fost reţinuţi în represiunea lansată de Ankara după puciul eşuat.