Evenimentul ZileiInternationalErdogan se radicalizează și îl acuză pe Netanyahu de crime de război

Erdogan se radicalizează și îl acuză pe Netanyahu de crime de război

Erdogan se radicalizează și îl acuză pe Netanyahu de crime de război
Preşedintele Turciei susține că premierul israelian Benjamin Netanyahu este un criminal de război. Mai mult, Erdogan cere judecarea acestuia după modelul lui Slobodan Miloșevici.

După ce s-a poziționat cu totul de partea teroriștilor palestinieni, Erdogan se radicalizează. Acum, președintele Turciei susține că Benjamin Netanyahu va fi judecat la un moment dat pentru războiul din Gaza. Președintele Turciei a folosit un limbaj extrem de dur la adresa premierului israelian, numindu-„măcelar al Gazei”.

Erdogan, război total cu Netanyahu

Turcia critică vehement atacurile din Gaza. Erdogan cere judecarea lui Nethanyahu pentru tensiunile actuale. De asemenea, președintele turc a precizat că premierul israelian va fi judecat ca un criminal de război.

Ne puteți urmări și pe Google News

Erdogan dă vina pe Netanyahu pentru escaladarea conflictului dintre Israelului în Fâşia Gaza. Mai mult, acesta compară cazul premierului cu cel al lui Slobodan Miloșevici, fostul președinte al Iugoslaviei. Acesta a fost judecat la Haga pentru genocid, crime împotriva umanității și crime de război.

Condamnă Occidentul pentru sprijinirea statului evreu

Turcia condamnă Occidentul pentru sprijinul uriaș pe care l-a arătat statului evreu.

„În afara faptului că este un criminal de război, Netanyahu – care chiar acum este măcelarul Gazei, va fi judecat ca măcelar al Gazei la fel cum a fost judecat Miloşevici”, a spus. Erdogan.

Mai mult, liderul de la Ankara este convins că Netanyahu nu va scăpa de judecată.

„Cei care încearcă să treacă peste morţile tuturor acelor nevinovaţi folosind Hamas ca pretext nu mai au nimic de spus omenirii”, a adăugat oficialul.

Erdogan vrea judecarea lui Netanyahu. L-a numit „măcelar al Gazei”
Nethanyahu. Sursa foto: Instagram \ Benjamin Netanyahu

Erdogan cere și reformarea Consiliului de Securitate al ONU

Președintele Turciei cere și reformarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Inițial, liderul de la Ankara a propus extinderea acestei structuri. Mai nou, Erdogan cere o reformă. Oficialul este de părere că membri Consiliului nu au reușit să facă față conflictului din Gaza.

Consiliul Superior al ONU este alcătuit din SUA, Rusia, China, Regatul Unit şi Franţa.

„Eforturile sincere ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, au fost sabotate de membrii Consiliului de Securitate. Niciunul din noi nu trebuie să accepte acest sistem”, a spus președintele Turciei.

Totodată, liderul de la Ankara a precizat că nu ar trebui uitat nici arsenalul nuclear pe care Israelul îl arr.

 

 


Accesează: