Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Era să intrăm în rândul lumii! De ieri a fost cât p-aci să avem și noi fasciștii noștri…
Era să intrăm în rândul lumii! De ieri a fost cât p-aci să avem și noi fasciștii noștri…

Era să intrăm în rândul lumii! De ieri a fost cât p-aci să avem și noi fasciștii noștri…

Din dezbaterile la moțiunea de cenzură de marți, 5 octombrie 2021, am aflat că avem de toate - scumpiri, Covid fără număr, șantajisti și corupători la cel mai înalt nivel, energie electrică și gaze naturale la prețuri exorbitante, datorii pe care țara nu mai poate să le-ncapă, chiar și pe Superman autohton și pe Prințesa războinică Xena - Șoșoacă, dar ne-am îmbogățit și cu niște fasciști de-ai noștri.

Unde au fost ultimii și cu ce s-au ocupat până acum nu ne-a precizat domnul Superman – Cîțu, care ne-a informat tare și răspicat că s-au infiltrat până în Parlament, referindu-se, fără putință de tăgadă, la cei din AUR.

Bine, guvern nu mai avem, dar s-ar putea să ne fie mai bine așa. Concluzie la care pare să fi a ajuns și președintele Iohannis, ce nu se grăbește cu consultările pentru formarea unui nou cabinet.

Dar să mă întorc puțin la neo-fasciștii identificați de Florin Cîțu, din funcția de prim-ministru.

Să-și fi dat seama că ne lipsesc după ce a citit că a murit SS Siggi?

Numai că SS Siggi era neo-nazist, ceea ce o țâră diferit de fascism, a cărui definiție de manual este următoarea:

„Fascismul este o ideologie politică radicală și autoritară de aripă dreaptă definită, în primul rând, de un naționalism radical (numit și ultranaționalism), de o putere dictatorială, de suprimarea opoziției și de o puternică regimentare a societății și a economiei.

Fasciștii încearcă să organizeze o națiune în conformitate cu perspectivele, valorile și sistemele corporatiste, inclusiv sistemul politic și economia.

Ei susțin crearea unui stat totalitar cu un singur partid, care urmărește mobilizarea în masă a unei națiuni și crearea unui ideal „om nou”, pentru a forma o elită care reglementează prin îndoctrinare, educație fizică și politici familiale, inclusiv eugenism.

Fasciștii cred că o națiune presupune o conducere puternică, o singură identitate colectivă și capacitatea de a comite violențe și război, cu scopul de a menține națiunea puternică. Guvernele fasciste interzic și suprimă opoziția față de stat”.

Cât am vrea să intrăm în rândul lumii, cei de la AUR nu se încadrează, cel puțin deocamdată, la fasciști.

Așa că Florin Cîțu ar trebui să-și continue căutările. Oricum la Palatul Victoria nu mai are multe de făcut ca premier demis, potrivit Constituției.

Dar, trecând la lucruri serioase, ce ne lipsește cu adevărat?

Conducători competenți, corecți și curajoși, care să nu stea drepți în fața Bruxelles-ului când ne impune să luăm măsuri, la noi acasă, care fac rău românilor și României, zic eu!

Însă, la ce ne trebuie să ne legăm la cap căutându-i, când avem pe Superman, fie și căzut în cap, și pe Prințesa Xena?

Și, cui i-ar folosi, în afara românilor și României?

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: