Evenimentul Zilei > International > Episcop: „Trebuie să respingem orice vaccin dezvoltat prin folosirea bebelușilor avortați”
Episcop: „Trebuie să respingem orice vaccin dezvoltat prin folosirea bebelușilor avortați”

Episcop: „Trebuie să respingem orice vaccin dezvoltat prin folosirea bebelușilor avortați”

Episcopul Joseph Strickland de Tyler, Texas, și-a reiterat opoziția față de vaccinurile create prin folosirea de linii celulare de la bebeluși avortați.

Strickland a răspuns astfel unei afirmații făcute de episcopii britanici conform căreia catolicii au „datoria de a se vaccina”, chiar și în condițiile în care fabricarea vaccinului este problematică din punct de vedere moral.

„Îmi reînnoiesc apelul să respingem orice fel de vaccin care a fost dezvoltat folosind copii avortați”, a spus el, într-o postare pe Twitter.

„Chiar dacă a avut loc cu decenii în urmă, aceasta tot înseamnă că o viață de copil a fost curmată înainte de a se naște și apoi trupul i-a fost folosit pe bucățele. Nu vom pune capăt avorturilor dacă nu punem CAPĂT ACESTUI RĂU.”

Strikland și-a postat ultimele comentarii despre vaccinuri sâmbătă, după ce Conferința Episcopilor din Anglia și Țara Galilor (CBCEW) a declarat într-un comunicat săptămâna trecută că toți catolicii au o „datorie prima facie de a se vaccina”

Documentul CBCEW invocă o declarație a Vaticanului din 2005, legată de chestiunea morală a vaccinurilor care au fost fabricate pornind de la celule derivate de fetuși umani avortați, după care își manifestă sprijinul față de o idee exprimată în Declarația din 2017 a Academiei Pontificale pentru Viață, potrivit căreia „toate vaccinurile recomandate clinic pot fi folosite cu conștiința curată”.

În aprilie, episcopul american a publicat o scrisoar pastorală în care le cere credincioșilor catolici să i se alăture pentru a-l ajuta să pună „stop” oricărei dezvoltări a unui vaccin anti-coronavirus derivat din bebeluși avortați.

„În mod tragic, oamenii nu sunt conștienți sau au decis să se facă că nu văd descoperirile științei medicale care permit dezvoltarea vacccinurilor cu utilizarea trupurilor copiilor avortați”, scri Strickland pe 23 aprilie.

Episcopul din Texas sublinia că, doar pentru că „crimă avortului este considerată legală în țara noastră, nu înseamnă că este permis din punct de vedere moral să folosești cadavrele acestor copii pentru a vindeca o pandemie mondială. În mod categoric, această practică este rea.”

„Ca păstor al vostru”, a scris Strickland, „vă îndemn să veniți alături de mine ACUM pentru a denunța hotărât, dar și rugându-ne, această practică. Așa cum am spus la începutul acestei scrisori, vă voi ajuta să navigați prin această furtună cu toate puterile mele.”

Multe dintre vaccinurile candidate anti-coronavirus, atât din Marea Britanie cât și din Statele Unite, sunt dezvoltate folosindu-se linii celulare fetale, derivate inițial din țesuturi ale unor bebeluși avortați în anii 1970 și 1980.

Într-o scrisoare deschisă dată publicității în luna mai, un grup de clerici și laici catolici conduși de fostul nunțiu papal Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano și cardinalii Gerhard Ludwig Mueller, Joseph Zen și Janis Pujats afirma că, „pentru catolici este inacceptabil din punct de vedere moral de a dezvolta sau utiliza vaccinuri derivate din material de la fetuși avortați”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.