Deciziile vin după ce, marți, în România erau deja confirmate un număr de 25 de îmbolnăviri. Astfel, conducerea postului de televiziune a decis o serie de măsuri preventive.  Una din ele  – angajații care se deplasează în medii cu risc ridicat, inclusiv cei care călătoresc cu transportul în comun (de suprafață sau metrou) vor primi măști de protecție.

Reporterilor și cameramanilor li se cere să evite, pe cât posibil, contactul foarte apropiat cu orice persoană (”păstrați distanța, mai ales în interacțiunile din teren, în zone vulnerabile” – se arată în nota internă) și să vină cât mai rar sau deloc la redacție. Aceștia vor primi  indicații pentru a limita la maxim contactul direct cu restul personalului din redacție.

Decizia postului e că majoritatea reporterilor vor rămâne în teren, urmând ca responsabilitățile de redactare să fie preluate de un număr de  reporteri care nu vor mai ieși în teren, precum și de către alți redactori. Reporterii și, pe cât posibil și operatorii, nu vor mai intra în redacție.

O serie de departamente își vor reduce numărul de oameni chemați la muncă zilnic, pentru a asigura ”o rezervă de personal”. Aici e vorba de Machiaj, Garderoba și cele de suport, HR, Financiar, Contabilitate. Și departamentul Promo își va reduce activitatea în sediul redacției. În plus, toate plățile și deconturile se vor realiza pe card.

O altă măsură vizează emisiunile înregistrate. Acestea vor fi suspendate temporar. Măsura e necesară pentru a asigura flexibilitate a echipelor de productie pentru realizarea continutului live. Evident, emisiunile deja înregistrate vor fi difuzate conform grilei.

”Orice angajat care poate sa si desfasoare atributiile de la distanta va intra in acest regim de munca. Orice angajat prezinta simptome specifice va semnala acest lucru, se va prezenta la medic si va fi retras din activitate pentru testare sau, tratament dupa caz. Toate aceste masuri (cu exceptia celor care privesc solutii tehnice pentru care e nevoie de 1-2 zile) vor fi aplicate incepand de miercuri, 11 martie 2020.

Tot ceea ce contine acest set de actiuni este menit sa ne dea siguranta si sa ne permita sa ne valorificam si competentele profesionale, cele de care, se vede limpede si in aceste zile, are nevoie publicul pentru a fi corect informat. Cu calm, disciplina si incredere nu avem de ce sa ne ingrijoram”, se arată în mesajul intern al Antena 3, citat de Pagina de media.

Și alte televiziuni precum Digi24 și TVR, dar și trustul Ringier au luat decizii prin care încearcă să prevină eventuale îmbolnăviri în redacții.