Enigmatica vilă de 5 milioane de euro a lui Clotilde Armand. Dar cu Coldea ce-a avut?
- Simona Ionescu
- 19 septembrie 2024, 08:55
Fosta primăriță a Sectorului 1 vrea să candideze la Senat. Probabil că se gândește că acolo nu va fi furată la vot, așa cum ne-a împuiat capul la alegerile locale, când a pierdut în fața liberalului Tuță. Ieri, Clotilde Armand ne-a anunțat că, dacă merge la Guvern, se teme că va fi jefuită. Pare obsedată de chestia asta cu furatul. Dar putem intra și noi în jocul ei.
Furtul de voturi de la alegerile din 2020, când Clotilde a ieșit primar, nu se pune fiindcă nici procurorii n-au reușit să ne lămurească. Ba, procurorul cel mai încăpățânat în a ancheta a dat bir cu fugiții. La alegerile locale 2024, Clotilde Armand a făcut tărăboi că i-au fost furate voturile și d-aia a pierdut. Ultimul episod legat de șterpeleală (sper să-i traducă cineva termenul, să-i găsească sinonim în franceză) s-a petrecut ieri. Doamna, încă primar câteva zile, a scris pe pagina ei de Facebook despre întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu primarii capitalei.
„Am primit și eu invitație de la Marcel Ciolacu să mă duc la Guvern și să discutăm despre problemele Bucureștiului. Dar pentru că țin la poșeta mea și la portofelul meu am refuzat întâlnirea”, a scris Clotilde Armand.
Și-a încordat doar mușchii și orgoliul lidera USR! A făcut-o pentru fani, căci la întâlnirea de la Guvern au participat noii primari aleși, cu Nicușor Dan în frunte. La cine s-o fi gândit că-i fură portofelul: Ciolacu, Grindeanu, Burduja, Cătălin Predoiu?
Și dacă i-ar fi furat portofelul, îi ajungea vreunuia dintre ei să-și cumpere o garsonieră? Așa mi-am amintit că am mai întrebat cândva cum a reușit Clotilde Armande să-și cumpere vila-conac de pe strada Roma 41, acolo unde, în proxima vecinătate sunt imobile care au avut statut de case conspirative ale Securității sau au proveniență neclară cu privire la proprietarii apăruți după revoluție. N-am primit răspuns atunci când am întrebat la Primăria Sectorului 1 despre cum a achiziționat Clotilde Armand vila din strada Roma. Investigația s-a soldat doar cu documente despre casele conspirative, una din ele demolată la acea vreme cu un imens scandal.
Acum, ca să nu fure bucureștenilor votul de încredere pentru funcția la Senat, Clotilde Armand trebuie să ne lămurească cum a intrat în posesia vilei de 300 mp pe care specialiștii în imobiliare o evaluau la 5 milioane de euro, în anii 2016-2017.
Scurt istoric USR, cu Clotilde Armand, soțul Sergiu Moroianu și Nicușor Dan
Clotilde Armand s-a stabilit în România în anul 1999. În timpul unui curs postuniversitar din America, franțuzoaica s-a îndrăgostit de matematicianul român Sergiu Moroianu. S-au căsătorit, au început să vină copiii. Șase la număr. S-au stabilit în România, însă Clotilde Armand a avut și contracte lungi în Franța și Germania.
Relația de amiciție cu Nicuşor Dan durează de peste 20 de ani. Fratele lui Sergiu, Andrei Moroianu a fost împreună cu Nicuşor Dan la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 1987 si 1988. Cei doi au studiat apoi împreună la Ecole Normale Superieure din Paris, cea mai prestigioasă universitate din Franţa. La începutul anului au apărut articole în presă care vorbeau despre o recrutare de către Securitate a tinerilor matematicieni, care i-ar fi avut colaboratori pe Nicușor Dan și Andrei Moroianu. Totul a rămas, însă, la nivel de zvon.
Nicuşor Dan, chiar dacă s-a rupt de USR, a rămas prieten cu Clotilde Armand și coleg cu Sergiu Moroianu la Institutul de Matematică al Academiei Române. Au fondat împreună, în 2001, Şcoala Normală Superioară din Bucureşti şi Asociaţia Tinerii pentru Acţiune Civică, în 1999.
Soții Clotilde și Sergiu Moroșanu au devenit proprietari ai vilei din Roma 41 în anul 2014. La scurt timp, împreună cu Nicușor Dan și alți câțiva apropiați au înființat partidul Uniunea Salvăm România, prin transformarea partidului Uniunea Salvăm Bucureștiul, înființat de Nicușor Dan.
În 2015, Armand a fost unul din membrii fondatori ai partidului Uniunea Salvați Bucureștiul. A candidat la funcția de primar al sectorului 1 din partea USB în alegerile locale din 5 iunie 2016. A pierdut.
USR, cu sediul în vila lui Clotilde Armand
Dupa alegerile locale din 2016, USB a devenit Uniunea Salvați România (USR), un partid national având ca personalitati principale pe Nicusor Dan și pe Clotilde Armand.
În sentința judecătorească, dată la înființarea partidului USR, în 27.10.2015, la Art. 4 (1) se notează că sediul central al partidului este în Bucureşti, str. Roma nr.41, sector 1, acolo unde fusese înregistrată Uniunea Salvați Bucureștiului. Adică în vila de domiciliu a soților Clotilde Armand și Sergiu Moroianu.
La această adresă funcționase și ONG-ul și apoi partidul lui Nicușor Dan (Uninunea Salvați România, cu sediul declarat în Vaslui, str. Muncii, nr. 65, jud. Vaslui) până să devină partidul USR cu sediul în București. În declarațiile de avere ale lui Clotilde Armand apare că a cumpărat vila din Roma 41 în anul 2014. Ei bine, enigma legată de această casă mă interesează!
Aș vrea să știu, ca alegător al membrilor Senatului României, acolo unde fosta primăriță a Sectorului 1 vrea să candideze, de la cine a achiziționat acest imobil Clotilde Armand? Și am să spun de ce mi se pare interesant să ne povestească lidera USR cum a devenit proprietarea unui imobil confiscat de comuniști de la o familie boierească, așa cum erau cam toți locuitorii de pe strada Roma în Bucureștiul anilor 1910-1920.
Când s-a înființat USB în 2015, sediul era pe str Carol Davila nr. 91 ap. 1. Când a apărut în peisaj Clotilde Armand și alți membri și s-a făcut modificarea prin instanță, la 16.11.2016, sediul partidului USB apare la adresa la care locuiește Clotilde Armand.
Cui a aparținut vila de pe str Roma nr 41? Conform Listei imobilelor naționalizate în anul 1950, acest imobil a aparținut lui Constantinescu P. George. Proprietatea apare înscrisă pe listă la numărul 1557, cu 3 apartamente și nu există informații despre o eventuală revendicare a urmașilor. Lista poate fi consultată aici.
Clotilde Armand, protejata lui Coldea?
O altă chestiune pe care trebuie să o lămurească lidera USR, candidată la Senat, este legată de apropierea ei de generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct la SRI ani de zile. Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, zis Portocală, cel care a slujit Binomul, a făcut niște afirmații teribile în cadrul unei emisiuni televizate.
Aceste afirmații n-au fost niciodată lămurite de cei nominalizați. Aștept răspuns de la Clotilde Armand și la aceste dezvăluiri ale magistratului Negulescu, parte executivă a cuplului Kovesi-Coldea.
Procurorul Portocală: Armand era prezentă în discuțiile lui Coldea cu oficialii ambasadei franceze
Posibil ca pe procurorul Negulescu să-l fi luat gura pe dinainte, fie a gândit o strategie în favoarea sa. Dezvăluirile sunt teribile, fiindcă sunt făcute în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus, în anul 2020, realizator Bogdan Muzgoci. Discuția a plecat de la Ovidiu Semenescu, om de afaceri cu investiții în imobiliare, jocuri de noroc, HORECA, turism, media și advertising. Fusese arestat în 2015 de DNA, iar de afacerile lui se spunea că s-a ales praful.
Negulescu: La momentul întâlnirii care a avut loc la sediul Ambasadei Franței s-a discutat ceva și despre doamna Clotilde Armand. Nu știu de ce, știu doar că au fost astfel de discuții. (…).
Reporter (Bogdan Muzgoci): Semenescu controla o companie în care era acționariat francez. Se discuta despre doamna Clotilde Armand în prezența a doi ofițeri?
Negulescu: S-a discutat despre dl.Semenescu, după care au purtat discuții și în legătură cu doamna.
Reporter: Păi doamna ce legătură avea? Lucra pentru statul francez cumva, că nu înțeleg?!
Negulescu: Dl. Coldea poate să spună lucrul ăsta. (…)
Reporter: Deci vreți să spuneți că dl. Coldea știe, pe de-o parte, că s-a pus batista pe țambal, în acest caz, iar pe de altă parte mai știe și pentru cine lucrează Clotilde Armand?
Negulescu: Nu pot eu să-l întreb, că nu am nicio calitate să-l întreb eu pe Florian Coldea, bănuiesc că poate fi întrebat de organelle abilitate.
Reporter: Deci dl. Coldea știe cine e doamna Clotilde Armand? Și pentru cine lucrează?
Negulescu: Bănuiesc că da.
Ne spuneți, doamna Clotilde, ce e de spus despre întrebările la care n-am primit niciodată răspuns? Altminteri ne-o furăm și noi dacă ajungeți senator al României!