Enigma unei profeții: Mesaj scris pe cruce de către un supraviețuitor al Atlantidei?

Enigma unei profeții: Mesaj scris pe cruce de către un supraviețuitor al Atlantidei?

Marea cruce de la Hendaye din sudul Franței are un „text” dăltuit pe ea. De-a lungul timpului, printre diversele teorii și supoziții s-a „strecurat” și faptul că mesajul ar conține, într-o formă codificată, informații despre procesul de purificare a Terrei.

Mesajul dăltuit în misterioasa cruce de la Hendaye își are originile în școlile străvechi ale Gnosticismului, Alchimiei, Sufismului, Kabbalei și Creștinismului mistic.

Conform legendelor vehiculate, acest mesaj a fost scris pe crucea din Franța de către un supraviețuitor al teribilelor zile ale Atlantidei (ipoteticul continent dispărut - pământ prosper, cu tehnologii avansate, create de către o civilizație superioară, care ar fi pierit ca urmare a unei calamități de proporții).

Ideea centrală a celor care au scris despre monumentul din Hendaye este că această cruce reprezintă un punct de referință pentru purificarea planetară actuală. Jay Weidner, unul dintre autorii care au s-au preocupat îndeaproape de subiect, afirmă că „inițiații școlilor străvechi priveau timpul și experiența umană într-o dimensiune bazată pe cicluri“. „Stravechi texte indiene descriu (cu multe mii de ani înaintea Bibliei) cum Marele Ciclu de 25.920 de ani a fost împărțit în patru ere. În același fel cum anotimpurile decurg unul din altul, cum Luna trece prin perioadele de naștere, creștere, maturitate și moarte, umanitatea, ca întreg, trece prin cele 4 faze ale acestui Mare Ciclu. Acesta este compus din era de aur (Satya), era de argint (Treta), era de bronz (Dvapara) și era de fier (Kali)”.

Complet vrăjit

Jay Weidner este și autorul documentarului „Secrets of Alchemy: The Great Cross and The End of Time” (2004). Weidner a intrat întâmplător în posesia unei lucrări a unui autor ezoteric și alchimist francez, care a publicat sub pseudonimul de Fulcanelli două cărți pline de mister în anii ’20, intitulate „Le Mystère des Cathédrales” (1922) și Les Demeures Philosophales (1929).

Astfel, Jay Weidner este introdus în lumea alchimiei și este complet vrăjit de ceea ce descoperă. În documentar el dezvăluie cum, pornind de la prima carte a lui Fulcanelli, intitulată în traducerea din limba engleză „Blestemul Catedralelor”, și mai ales de la un capitol al ediției tipărită în tiraj mare în 1957, a început să descifreze misterul ascuns în construcția gotică a crucii din Hendaye.Un alt lucru ce i-a atras atenția în mod deosebit a fost o remarcă de-a lui Fulcanelli cu privire la Crucea din Hendaye, acesta caracterizând- o ca fiind „cel mai ciudat monument al milenarismului primitiv, cea mai rară traducere simbolică a chiliasmului, din câte am întâlnit!”. Printre cei care au studiat cărțle lui Fulcanelli se numără ș Paulo Coelho, acesta chiar mențonându-l pe enigmaticul ezoterist francez în celebrul său roman best-seller intitulat „Alchimistul”.

Dezvăluie retrospectiv

Weidner dezvăluie retrospectiv cercetările pe care el le-a făcut asupra Crucii Ciclice din Hendaye, făcându-ne să străbatem alături de el drumul parcurs pentru rezolvarea acestui mister. Pornind din Los Angeles mai întâi, apoi trecând prin sudul Franței și ajungând în final în Cuzco, Peru, călătoria întreprinsă pentru descifrarea acestei enigme este fascinantă. La fel de fascinante sunt și ideogramele de pe piedestalul crucii, având corespondențe cu patru cărți succesive din pachetul de Tarot și regăsindu-se și în cartea lui Felipe Guaman Poma de Ayala, un peruvian indigen care a scris o cronică ilustrată în secolul XV.

Tema a rămas deosebit de complexă, fiind dezbătută în fel și chip. După cum comenta și Weidner, în prezent ne-am afla la sfârșitul erei de fier. Potrivit scrierilor străvechi, era de fier este perioada în care magia neagră devine religie, iar oamenii găsesc plăcerea în a-și controla și domina semenii și chiar planeta. Cei care cred în legendele legate de cruce, spun că „pământul, aerul și apa sunt poluate. Războaie, foamete și epidemii înconjoară rasa umană. Timpul însuși se grăbește acum spre Sfârșitul care va permite unui nou ciclu să reînceapă”...

Figura mânioasă a Soarelui

Crucea se află în fața catedralei Saint-Vincent din Hendaye și are 4,6 metri înălțime. Se află patru desene gravate pe fețele piedestalului: pe partea din est este o stea, spre nord o Lună stilizată, spre vest este figura mânioasă a Soarelui cu patru stele în fiecare colț - fiecare stea având șase raze, iar pe ultima față a piedestalului se observă o formă ovală cu o cruce în centru cu litera A în fiecare colț. Literele A au bara transversală în unghi drept și nu în linie dreaptă, asemănându-se cu simbolul francmasoneriei. Pe piedestal se găsește o coloană grecească de 2 m înălțime cu 17 fluiere, iar în vârful acestei coloane se află o cruce grecească. Pe partea estică a crucii grecești este scris INRI (prescurtare de la „Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum”, pe cealaltă parte scrie în latină „OCRU X AVES PES UNICA” – „Slavă ție Cruce, singura speranță”.