Evenimentul Zilei > Actualitate > Enigma unei crime. Mortul găsit după o lună, fix în locul unde mai fusese căutat
Enigma unei crime. Mortul găsit după o lună, fix în locul unde mai fusese căutat

Enigma unei crime. Mortul găsit după o lună, fix în locul unde mai fusese căutat

Pe data de 27 februarie, în jurul prânzului, un tactorist care era în apropiere de satul Cosmeşti, judeţul Galaţi, a observat ceva negru, ca o mogâldeaţă, zăcând pe câmp. S-a apropiat cu grijă. Era un om. Cotinel, cioban la oile italienilor de 11 ani, era mort. Poliția și Parchetul au deschis anchetă, iar indiciile i-au făcut pe investigatori să creadă că e vorba de o crimă.

Pe 15 ianuarie pleacă de acasă cu bicicleta şi pălăria pe cap. Se opreşte la vecina, la tanti Nuţi, să-i repare câte ceva prin gospodărie. Evident că tanti Nuţi îi toarnă o carafă-două cu vin, că aşa se cuvine. Localităţile despre care vorbim se află în apropiere de Nicoreşti, cunoscută zonă viticolă. După ce şi-a terminat treaba şi a terminat şi de băut, Constantin Ene a decis să meargă la bar. Tanti Nuţi l-a sfătuit să nu mai meargă, să se ducă acasă, că era deja târziu şi băuse destul.

Se făcuse cam 19,30. Cotinel (foto) a pornit însă către bar. A lăsat bicicleta şi pălăria la un prieten care locuieşte chiar lângă cârciumă, pe nume Tăuleanu. După care, amândoi, merg la bar şi beau împreună cu alţi clienţi. De aici, firul poveştii nu mai este chiar atât de clar, pentru că martorii au bucăţi lipsă din film. Pur şi simplu nu-şi mai amintesc nimic, ori confundă zilele şi orele, aşa că nu se poate pune nici un fel de bază pe declaraţiile lor. Cert este că Tăuleanu a spus că au ieşit împreună.

Cotinel, beat, a vrut să ia o bicicletă dintre cele parcate în faţa barului, convins că este a lui. Tăuleanu l-a oprit, spunându-i că a lui este în curte. Cotinel a renunţat şi a pornit-o pe jos, către casă. Avea de străbătut aproximativ un kilometru şi jumătate. Tăuleanu spune că el s-a dus acasă. Nu poate însă preciza cam ce oră era când s-au despărţit.

De aici,  pentru ziua de 15, nu ne mai bazăm decât pe probele materiale. Şi acelea foarte puţine, pentru că altminteri nimeni nu a mai auzit nimic, deşi în drumul spre casa lui, Cotinel a trecut prin faţa mai multor porţi.

Cam la 700 de metri de bar locuieşte o soră a Cumetrilor.  Pe poarta ei s-a descoperit o urmă de sânge. Dar nimeni nu a luat-o la analiză să vadă dacă este vorba de sângele victimei sau nu. După alte aproximativ 200 de metri, lângă o fântână, sunt, din nou, urme de sânge.

Apoi, sânge şi în faţa porţii unui vecin de-al lui Cotinel. Acesta i-a mărturisit Ecaterinei Popa, sora lui Cotinel, venită repede şi ea din Italia din momentul în care a aflat că fratele ei a dispărut, că era atâta sânge dimineaţa, încât a trebuit să spele cu mopul. De asemenea, sânge se afla şi pe peretele de la intarea în casa lui Cotinel, pe întrerupător, dar şi pe pat. Putem presupune că pe acest traseu, victima a fost atacată. Probabil în locul unde sunt primele urme de sânge. Dar asta nu înseamnă că proprietarii gospodăriei sunt vinovaţi de atac. Ei declaraseră că nu ştiu nimic. Nu au auzit nimic.

Și totuși…ceva rău se întâmplase…

Nimeni nu a anunţat salvarea, iar la poliţie era închis

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News